Kuhinje Europe

Sutlijaš ili puding od riže i kave

Danas sam odlučila podijeliti s vama moj omiljeni recept kojega obično spravljam nakon dugačkog i iscrpljujućeg radnog dana.

Punjene lignje s kozicama, krakovima i mozzarellom

Kaiser je jedan od deset najboljih slovenskih restorana, koji se nalazi u prekrasnom zelenom okruženju

Talijanski rižoto od limuna, bosiljka i dimljene orade

Tradicionalni talijanski recept u Vašoj kuhinji.

Jednostavni zapečeni oslić

Ako volite ribu ili je volite malo manje, isprobajte ovaj recept s oslićem koji će vam postati jedno od omiljenih jela.

Quiche ili francuska pita s tikvicama i svježim biljem

Volimo isprobavati nove recepte uz uvjet da moraju biti zdravi te da priprema jela ne treba trajati više od 45 minuta.

Ljubavno jelo za čarobno Valentinovo

Dani zaljubljenosti i ljubavi su pred nama.

Käsespätzle ili špecle sa sirom jedisntvena austrijska poslastica

Käsespätzle ili špecle sa sirom zimsko je jelo koje ponajviše vole jesti skijaši nakon napornijeg spuštanja niz austrijske staze u nekoj od Hütte odnosno restorana na stazama. No ova krepka i malo “jača” hrana omiljena je svakome tko voli sir i fino tijesto u hladnim danima.

Termanina medena pita – slastica naših baka

Donosimo vam recept za medenu pitu iz Slovenije gdje smo dobili sve sastojke za pripremu ove ukusne starinske delicije.

File od tune i mladi špinat – ručak koji će vas oduševiti

Poznati kuhar zagrebačkog restorana Apetit City Stjepan Bistrički ovaj nas puta časti s izvrsnim, jednostavnim a tako hranjivim, receptom koji ćete rado spravljati u svom domu.

Limoncello – originalni liker od limuna

Zadivit će vas kako je originalni talijanski liker od limuna lagano za napraviti. Samo četiri sastojaka i malo vremena dovoljno je za pripremu likera koji pruža puno više od uloženg. A što ima boljeg od domaćeg napitka koji ste napravili sami.