Kuhinje Europe

Domaći kvasac: Kako napraviti svoj idealni starter?

Kako su se svi “bacili” u izradu domaćeg kruha, ovo pitanje u zadnje vrijeme mori mnoge.
Domaći kvasac, starter, radi se od brašna i vode.

Cheesecake, kikiriki maslac i karamela u jednom zalogaju

Donosimo vam slatki specijalitet za tortu od sira koji će vas oduševiti, pogotovo sve one koji vole cheesecake, kikiriki maslac i karamelu.

Uskrsna juha od graška i šunke

Donosimo vam recept za izvrsnu juhu u kojoj će uživati sva vaša osjetila, pogotovo ako obožavate juhe.

Muffini od čokolade najslađa poslastica na svijetu

Muffini su omiljen kolač mnogih od nas, a kako stvari stoje, muffini od čokolade na vodećem su mjestu po željama svih koji vole ovu poslasticu.

Rustikalni namaz za prste polizati

Uvijek smo u potrazi za nekim ukusnim novim zalogajima, svi se volimo počastiti nešto drugačijim, posebnim gastronomskim užicima, pa je izvrsno kada serviramo, uz klasična jela na našoj trpezi i pokoju poslasticu prema novom receptu.

Predjelo za ekskluzivne trenutke čistog gurmanskog užitka

Hrana je na svakom stolu zvijezda druženja i treba se pobrinuti da zasja posebnim sjajem.
Jelo treba dobro osmisliti, osvježiti kakvim novim receptom, te ga pripremiti da bude podjednako i ukusno, ali i oku lijepo.

Blagdanski specijaliteti za vaše nezaboravne trenutke

Blagdani su pred vratima, mirisi i okusi omiljenih delicija šire se domovima i ulicama. Svi na blagdanskoj trpezi želimo nešto posebno, ekskluzivno i ukusno.

Sok vitaminska bomba: limunada s bosiljkom i mentom zaslađena medom

Vitaminski sokovi, u ovom slučaju limunadu, možemo piti na bezbroj načina i svi smo već upoznati koliko nam limun može doprinjeti zdravlju organizma zbog velike količine C vitamina kojeg sadrži.

Isprobajte dva recepta molekularne gastronomije Marina Rendića

Isprobajte dva recepta hrvatskog chefa i istaknutog predstavnika molekularne gastronomije Marina Rendića.

Frangipane tart sa svježim smokvama

Kasni ljetni dani i početak jeseni uvijek su pravi gastro izazov.