Kuhinje Europe

Ljubavno jelo za čarobno Valentinovo

Dani zaljubljenosti i ljubavi su pred nama.

Käsespätzle ili špecle sa sirom jedisntvena austrijska poslastica

Käsespätzle ili špecle sa sirom zimsko je jelo koje ponajviše vole jesti skijaši nakon napornijeg spuštanja niz austrijske staze u nekoj od Hütte odnosno restorana na stazama. No ova krepka i malo “jača” hrana omiljena je svakome tko voli sir i fino tijesto u hladnim danima.

Termanina medena pita – slastica naših baka

Donosimo vam recept za medenu pitu iz Slovenije gdje smo dobili sve sastojke za pripremu ove ukusne starinske delicije.

File od tune i mladi špinat – ručak koji će vas oduševiti

Poznati kuhar zagrebačkog restorana Apetit City Stjepan Bistrički ovaj nas puta časti s izvrsnim, jednostavnim a tako hranjivim, receptom koji ćete rado spravljati u svom domu.

Limoncello – originalni liker od limuna

Zadivit će vas kako je originalni talijanski liker od limuna lagano za napraviti. Samo četiri sastojaka i malo vremena dovoljno je za pripremu likera koji pruža puno više od uloženg. A što ima boljeg od domaćeg napitka koji ste napravili sami.

Sad se jedu krafne ili pokladnice: napravite najbolje

U vrijeme maškara, maškarade, popularne su krafne ili pokladnice.

Sekeli gulaš nezaobilazni recept zimske kuhinje

Nezaobilazni recept tradicionalne mađarske kuhinje zasigurno je Sekeli gulaš ili kako ga još zovu Szekely gulaš, specijalitet koji se spravlja od kiselog zelja, mesa, vrhnjem i finim začinima. Ovu vrhunsku domaću poslasticu kuhari preporučuju jesti u hladnijim danima.

Nizozemska gusta juha od graška erwtensoep

Ova tradicionalna gusta juha od sušenog graška, povrća i sušene svinjetine priprema od jeseni do zime a posebno mjesto u Nizozemskoj zauzima na novogodišnjem blagdanskom stolu kada se poslužuje kao specijalitet.

Pripremite tradicionalne božićne kolače i slastice

Blagdani Božića i Nove godine posebni su i zbog mirisa koja nas više nego ikada znaju vratiti u djetinjstvo.

Panettone s kremom zabaglione od kave

Bilo da pripremate jutarnje iznenađenje, ukusnu večeru s prijateljima, ručak ili slastan zalogaj, poznati tradicionalni talijanski slatki kruh panettone (doslovno “veliki kruh”) najbolji je odabir.