Kuhinje Europe

Recept za Worcestershire umak koji daje jelima kiselo slatki okus

Worcestershire umak omiljeni je dodatak mnogim receptima, daje jelima specifičan “umami” (slak/kiseli okus) okus, a sastojak je koji daje nevjerojatno fin okus mnogim jelima!

Volite pršut? Saznali smo sve što ste trebate znati o ovoj deliciji

Pršut je u stvari na zraku sušen i dozrio mesni proizvod od cijelog svježeg svinjskog buta, a velika većina ljudi teško mu može odoljeti.

Ljubavno jelo za čarobno Valentinovo rižoto je od škampa s mascarpone kremom

Dan zaljubljenih i ljubavi, čarobno Valentinovo, je pred nama. Pripremite voljenoj osobi rižoto za pamćenje i odvedite je na gastronomsko ljubavno putovano

Pripremite sočnu bijelu ribu brže i jednostavnije uz nekoliko vrhunskih savjeta

Ako ste do sada imali problema s pripremanjem ribe, jer vam je često bila presuha motivirajte se i uvidjet ćete kako je pripremanje ribe brže i jednostavnije od ostale vrste mesa.

Grah na toskanski način prema tradicionalnom talijanskom receptu

Donosimo vam odličan tradicionalni recept za obožavani grah iz toskanske kuhinje koji će vas oduševiti. Kako grah, omiljenu zimsku namirnicu mnogih, pripremaju susjedi nam talijeni pročitajte i napravite i sami.

Creme Fraiche zapravo je jako jednostavan fini dodatak jelima

Svježa krema kako bi u prijevodi najkraće mogli opisati Creme Fraiche, sjajan je dodatak različitim jelima i desertima.

Recept za kolačiće od jabuka i badema poznate kuharice Marry Berry

Ukusni, mirisni i sočni kolači od jabuka i badema jedno su od remek djela poznate kuharice Marry Berry koji.

Mille feuille kolač koji obožavaju svi sladokusci svijeta

Mille feuille poznati je francuski klasik među slasticama, a možete ga osim s jagodama raditi i s nekim drugim voćem.

Duck à l’Orange ili patka s narančom za ljubitelje francuske kuhinje

Duck a l’Orange ili prevedeno patka s narančom znamenito je jelo francuskih majstora kuhinje za ljubitelje klasike.