Kuhinje Europe

Super brz i super zdrav doručak

Premda je poznato da je doručak najvažniji obrok u danu, također se zna da je često zapostavljen na račun dodatnih nekoliko minuta u krevetu.

Osvježavajući recept za sladoled od čokolade i kave potpisuje Leo Jurešić

Kava i čokolada odavno se zna da su senzacionalan spoj, a još kad se okusi udruže u osvježavajućem receptu za domaći sladoled onda zaista imamo poslasticu ljeta.

Patlidžani začinjeni divljim medom i šećerom od cimeta

Lagan i ukusan prilog na bazi patlidžana začinjenih divljim medom i šećerom od cimeta sjajan su i zdrav dodatak okusa svakom ručku ili večeri.

Savršeni popečci ili polpete ovog puta gotovi za samo pola sata

Ovog puta donosimo vam recept za popečke, ili kako ih neki još zovu polpete, prema super brzom receptu, a koji su gotovi za svega pola sata.

Španjolska sangria – napravite koktel od crvenog vina i ljetnoga voća

Iznenadite svoje najdraže jednostavnim španjolskim osvježavajućim koktelom od crvenog vina i ljetnoga voća, s popularnom sangriom koja toliko osvježava!

Najdražu kavu napravite prema ljetnom receptu

Ovaj recept će sigurno promijeniti način na koji gledate na kavu!

Recept za Welsh rarebits velšku slasticu i ujedno najstarije toplo jelo od sira

Stručnjaci se prepiru zove li se ovo najstarije toplo jelo od sira welsh rarebits, velška slastica ili welsh rabbits, velški zečići.

Uz ovaj recept za Tafelspitz priprema ovog goveđeg specijaliteta bit će za vas prava mala šala

Najfiniji Tafelspitz najvjerojatnije ste probali u Austriji, jer taj recept za ukusnu govedinu, krumpiriće i umak od vlasca ili hrena glasi kao jedan od najfinijih austrijskih gastronomskih specijaliteta.

Recept za Wiener Schnitzel najpoznatiji Bečki odrezak koji nije izumljen u Beču

Jeste li znali da Bečki odrezak (odnosno Bečki šnicl kako gauobičajeno zovemo) zapravo uopće, bez obzira na svoje ime Wiener Schnitzel, nije jelo koje je izvorno osmišljeno i pripremljeno u Beču.

Sacher torta – napravite najpoznatiji desert Austrije prema najboljem receptu

Znamenita Sacher torta prvi je puta predstavljena davne 1832. godine i od tada je ta poslastica preuzela vodstvo u austrijskoj gastronomiji te postala nezaobilazna poslastica i prepoznatljiv austrijski desert.