Uz moćni đumbir otklonite masnoće i energizirajte tijelo u svom toplom domu

Fantastična terapija uz ljekoviti đumbir dati će vašem tijelu potrebnu snagu i energiju u hladnijim danima.

Đumbir je jedna od namirnica s kojom ćete postići nevjerojatne rezultate. Prevenirajte svoje zdravstveno stanje, uz ovu jedinstvenu namirnicu koju koristite u svojoj prehrani, ali na nov način uz ljekovitu masažu. prehrani.

Đumbir nam je dobro poznat kao aromatičan začin o kojem se puno govori i piše, a kojeg koristimo u jelima i čajevima.
Ono što je možda nekima manje poznato je da se đumbir od davnina koristio u svrhu liječenja.

Đumbir je, naime, jedina ljekovita biljka koja ima svojstvo prodiranja duboko u tkivo tako da topi i omekšava masne nakupine, pomaže eliminaciji oslobođenih toksina, snižava kolesterol i krvni tlak te izuzetno potiče cirkulaciju i jača imuni sustav.

čaj od đumbira đumbir čaj

SAZNAJTE SUPER RECEPTE OD ĐUMBIRA:
Čajevi od kurkume sa đumbirom ili kajenskim paprom
Juha od mrkve, đumbira, kurkume i naranče
Čaj od đumbira pravi je saveznik zdravlja

Vrući oblozi od đumbira prava su blagodat za tijelo

Oblozima od đumbira koje primjenjujemo kao terapiju možemo poboljšati razne akutne i kronične bolove kao što su reumatizam, artritis, bolovi u leđima, ukočen vrat i slično.

Većina tih stanja nastaju kao posljedica zastoja u cirkulaciji krvi i tjelesnih tekućina pa je terapija đumbirovim oblozima izuzetno uspješna u otklanjanju takvih problema s kojima se većina ljudi danas susreće.

Sam tretman duboko je opuštajući i umirujući, a osoba nakon tretmana može osjetiti pokretanje životne energije.

Oblozi se primjenjuju na mjestima koja su bolna ili ukočena, najčešće u području leđa, ramena ili trbuha, te se vrući oblozi izmjenjuju u gotovo jednosatnom tretmanu.

Izuzetno je ugodno primjenjivati ih u području bubrega, jer ih đumbir zagrijava i jača što nam otklanja osjećaj umora i daje energiju

Đumbiroterapiju ne moramo nužno koristiti kada smo već u stanju boli ili ukočenosti, već i kao preventivu u svrhu jačanja cirkulacije kako bismo izbjegli zastoj i sve posljedice koje zatim nastaju kao posljedica.

Energiziranje i opuštanje u kadi

Kada se želite energizirati u vruću vodu u kadi izrežite kolutiće đumbira koji će otpustiti u vrućoj vodi svoja ljekovita svojstva. Ako želite jaču učinkovitost nasjeckani đumbir prethodno stavite u vrelu vodu i pustite ga da se otpusti u njoj oko 15 minuta zatim cijeli sadržaj tekućine zajedno s đumbirom izlijte u vruću vodu i ukadi u čijij ćete kupki istinski uživati.

Napravite sami obloge od đumbira

Ogulite i izribajte jedan velći korijen đumbira, prelijte ga prokuhanom vrelom vodom i pustite da odstoji u njoj oko 15 minuta. Frotirni ručnik natopite u pripremljenu tekućinu i što možete topliji stavite na mjesto koje vas boli ili je već upaljeno. Ovu terpaiju možete primjenjivati i preventivno i prije nego što vas nešto počelo boljeti.

Facebook Like Button