Kuhinje Europe

Tjestenina s artičokama, piletinom i pancetom

Artičoke su momentalno kraljice kuhinja te smo stoga odlučili predložiti vam recept za fino i ukusno jelo s tjesteninom i ovom divnom povrtnicom.

14. travnja rezerviran je za Dan kolača i još nekih posebnih užitaka

Drage dame, ako već niste, zabilježite 14. travanj u kalendaru jer taj dan obilježavamo Svjetski dan kolača i oralnog seksa.

Zelena juha od graška i mente kao stvorena za proljeće

Lagana za pripremu, slasna juha od kremastog graška s dodatkom svježe mente idealna za ručak, večeru ili samostalan obrok.

Minestrone najslavnija talijanska juha

Donosimo vam recept za jednu od najslavnijih talijanskih bistrih juha, koja je popularna u okolici Milana.

Rižoto sa šparogama – neodoljivi sezonski okusi za vaš objed

Rižoto sa šparogama jednostavno se priprema, neodoljivo je svježeg okusa, a mali savjet učinit će ovaj rižoto idealnim za lagani objed u čijem ćete mirisu i okusu neizmjerno uživati.

Slani kroasani s tunom i šparogama

Kroasani su postali omiljen jutarnji obrok diljem svijeta, kojeg nam nudi francuska kuhinja, a ovaj recept nam dolazi s dodatkom tune i šparogama.

Grupit od teletine tradicionalno je milansko jelo koje oduševljava

Napravite prema jednostavnom receptu grupit, tipično jelo od teletine bogatog talijanskog okusa, jelo koje nam dolazi iz milanske kuhinje.

Puslice sitni kolači sjajnog okusa idealni uz roze vino ili pjenušac

Puslice su sitni kolačići koji oduševljavaju svojim okusom svačije nepce, a savršeno su jednostavne za pripremu.

Uskršnja talijanska pita specijalitet je blagdanskog stola

Tradicionalna talijanska pita rado je viđena delicija na blagdanskom uskrsnom stolu, a kako su Talijani poznati gurmani donosimo vam recept koji će vas oduševiti.

Fritata sa šparogama i palentom za prste polizati

Fritata ili kako je negdje nazivaju fritaja sljubljuje jaja i šparoge, a uz toplu palentu pruža savršen užitak za nepca.