Uz ovaj recept za Tafelspitz priprema ovog goveđeg specijaliteta bit će za vas prava mala šala

Najfiniji Tafelspitz najvjerojatnije ste probali u Austriji, jer taj recept za ukusnu govedinu, krumpiriće i umak od vlasca ili hrena glasi kao jedan od najfinijih austrijskih gastronomskih specijaliteta.

Sastojci za najbolji Tafelspitz

1,5 kg goveđeg vanjskog dijela buta ili kako ga u Austriji nazivaju Tafelspitz
Začinsko bilje u prahu ili svežanj svježe nasjeckanog začinskog bilja
1/2 poriluka
1 velika glavica luka u ljusci
1 do 2 lovorova lista
Papar u zrnu
Sol

Za pripremu juhe po želji

Nakon što izvadite meso (i kosti ako ste ih isto stavili u lonac za kuhanje Tafelspitza) i povrće možete u dobivenu juhu dodati noklice ili frittatu što je zapravo tijesto za palačinke narezano za trakice. U juhu možete narezati i sitno nasjeckan vlasac prema želji.

Priprema recepta za najbolji Tafelspitz

:
Luk u ljusci presjeći na pola i naglo zapeći bez masnoće. U velikom loncu zakuhajte 3 litre vode. Dodajte začinsko bilje, poriluk, zapečene polovice luka, listove lovora i zrnca papra te kuhajte oko 20 minuta.

*Za one koji žele više :)
Ako želite još napraviti i finu juhu možete kupiti i govedske kosti te ju poslužiti prije glavnog jela – Tafelspitza.

Zatim dodajte meso (i kosti ako ćete raditi i juhu koje ćete izvaditi nakon 2 sata kuhanja i ostaviti samo meso u loncu) te ovisno o kvaliteti mesa lagano kuhati oko 2 do 3 sata. Po potrebi dodavati hladnu vodu i odstraniti pjenu ako se ona pojavi. Jelo zasolite tek nakon dva sata kuhanja, nikako ranije.

Kad meso postane mekano izvadite ga da se malo odmori te servirati, prethodno narezano na fine trakice, (reže se okomito na vlakana) uz fino kuhano povrće, kuhane slane krumpire i umak od vlasca ili hrena.

Za one koji obožavaju isprobavati recepte tipične austrijske kuhinje

Recept za Wiener Schnitzel najpoznatiji Bečki odrezak koji nije izumljen u Beču
Apfelstrudel uz originalan recept za Wiener Apfelstrudel
Sacher torta – napravite najpoznatiji desert Austrije prema najboljem receptu
Dobar tek!

Facebook Like Button