Savršena smjesa za palačinke – tijesto kojem neće odoljeti

Palačinke su jedna od najomiljenijih slastica, a mogu se pripremati na razne načine i uz razne priloge. Svako domaćinstvo ima svoj recept za palačinke, zbog čega se palačinka u svakoj kuhinji razlikuje.

Donosimo vam originalan recept za palačinke koji garantira uspjeh čak i kod početnika kuhanja. Za pripremu palačinka biti će vam potrebno oko 10 minuta, a sam proces je vrlo jednostavan.

Smjesa za palačinke:

2 dl mineralne vode
250 g bijelog glatkog brašna
malo šećera u prahu
2 cijela jaja
malo šećera
300 ml mlijeka
malo soli

U posudi pomješajte navedene sastojke, pa smjesu ostaviti da odstoji neko vrijeme. Prvo izmutite jaja, pa tek onda dodajte ostale sastojke, kako bi vam smjesa bila što pjenastija.

Za pečenje pripremite ravnu tavu za plačinke, stavite malo ulja, jedna kap j dovoljna i ostavite da se tava dobro zagrije. Palačinke se peku u maloj količini koju odredite pomoću vadilice za juhu.
Čim palačinka poprimi žutu boju, okrenite je na drugu stranu i još malo zadržite, pa izvedite i nastavite sa pečenjem nove palačinke.

Kada su palačinke gotove možete ih premazati namazom po želji i poslužiti kao desert ili od njih napraviti ručak ili večeru uz pomoć raznoraznih drugih sastojaka, pa ih zapeći u pećnici.

Dobar tek!

Facebook Like Button