
Najduže ime na svijetu za kolač koji se isplati napraviti. Toliku rapsodiju na nepcima koju ova slastica ostavlja vrijedna je njene izrade prema receptu koji vam donosimo.
Kesten krema
Sastojci za recept
3 žutanjka
3 bjelanjka
3 žlice šećera
250 pire kesten
Žličica vanili ekstrakta
Žličica zacappa ruma (il neki drugi po želji)
Postupak
Žutanjke i šećer stavimo miksati. Kad se razradi dodat pire od kestena,ekstrakt vanilije, rum te završimo s tvrdo tućenim bjelanjcima. Kalupiramo po zelji za mogucnost glazure.
Spužva od bijele čokolade
Sastojci
60 g bijele čokolade
110 g jaja
40 g šećera u prahu
10 g glatkog brašna
Žličica vanili ekstrakta
Postupak
Miksamo jaja i šećer pjenasto, dodamo rastopljenu čokoladu, vaniliju i brašno. Smjesu proći kroz sito i staviti u sifon. Puniti termo čaše i završiti u mikrovalnoj 55 sec na 700 w
Čokladni biskvit za podlogu
Sastojci
125g maslaca
125 g šećera
110 bademovo brašno
70 g tamne čokolade
25g brašna
130 jaja
Postupak
Miksati maslac i šećer,dodajte brašna ,čokoladu i jaja na nekoliko puta(lagano tućena) 170c 10 minuta.
Kristalizirano lisnato
Sastojci
Šećer u prahu
Lisnato tijesto
Postupak
Koristi se šećer u prahu umijesto brašna.
Kad se razradi tijesto, posipat obilno šećerom u prahu, prekrit papirom za pećenje te preko toga stavit jos jedan lim za pećenje da bi se dobile pravilne linije. 180c, 12 minuta.
Bijela glazura
Sastojci
150g šećera
100 vrhnja za kuhanje
140g vode
175g bijele čokolade
10 g želatine(6 listića)
Postupak
Isti kao i čokoladna glazura.
Dobar tek!
Recepte omogućio restoran Apetit City i chef Darko Škoranec
Fotografije: Filip Popović
