Sfera od kestena i Zacapa ruma sa spužvom od bijele čokolade i kristaliziranog lisnatog tijesta

Najduže ime na svijetu za kolač koji se isplati napraviti. Toliku rapsodiju na nepcima koju ova slastica ostavlja vrijedna je njene izrade prema receptu koji vam donosimo.

Kesten krema

Sastojci za recept
3 žutanjka
3 bjelanjka
3 žlice šećera
250 pire kesten
Žličica vanili ekstrakta
Žličica zacappa ruma (il neki drugi po želji)

Postupak
Žutanjke i šećer stavimo miksati. Kad se razradi dodat pire od kestena,ekstrakt vanilije, rum te završimo s tvrdo tućenim bjelanjcima. Kalupiramo po zelji za mogucnost glazure.

Spužva od bijele čokolade

Sastojci
60 g bijele čokolade
110 g jaja
40 g šećera u prahu
10 g glatkog brašna
Žličica vanili ekstrakta

Postupak
Miksamo jaja i šećer pjenasto, dodamo rastopljenu čokoladu, vaniliju i brašno. Smjesu proći kroz sito i staviti u sifon. Puniti termo čaše i završiti u mikrovalnoj 55 sec na 700 w

Čokladni biskvit za podlogu

Sastojci
125g maslaca
125 g šećera
110 bademovo brašno
70 g tamne čokolade
25g brašna
130 jaja

Postupak
Miksati maslac i šećer,dodajte brašna ,čokoladu i jaja na nekoliko puta(lagano tućena) 170c 10 minuta.

Kristalizirano lisnato

Sastojci
Šećer u prahu
Lisnato tijesto

Postupak
Koristi se šećer u prahu umijesto brašna.
Kad se razradi tijesto, posipat obilno šećerom u prahu, prekrit papirom za pećenje te preko toga stavit jos jedan lim za pećenje da bi se dobile pravilne linije. 180c, 12 minuta.

Bijela glazura

Sastojci
150g šećera
100 vrhnja za kuhanje
140g vode
175g bijele čokolade
10 g želatine(6 listića)

Postupak
Isti kao i čokoladna glazura.

Dobar tek!

Recepte omogućio restoran Apetit City i chef Darko Škoranec
Fotografije: Filip Popović

Facebook Like Button