
Ljubitelji divljači bit će oduševljeni receptom koji im donosi majstor kuhinje chef Ivan Martinović, a to je meso jelena s nadaleko poznatim ličkim krumpirom i vrganjima u sočnom madeira umaku. Sve smo probali u srcu ličke prirode u resortu Fenomen Plitvice!
Naprosto za prste polizati!
Namirnice za recept:
File jelena – 0,150 g
Lički krumpir – 0,100 g
Maslac – 0,100 g
Vrganji svježi – 0,100g
Kajmak – 0,080 g
Madeira umak
Sol – 0,020g
Papar – 0,020 g
Ružmarin, timijan, vlasac – po želji
Češnjak – 0,050 g
Način pripreme:
U ulju i začinskom bilju mariniran steak od jelena pecite na tavi (preporuka medium) te ga glazirajte maslacem aromatiziranim češnjakom i začinskim biljem.
Skuhajte krumpir u slanoj vodi i kad je skuhan otprilike na 80 posto, izrežite ga na pola začinite i pecite na roštilju kako bi dobio aromu dima.
Vrganje sotirajte na pročišćenom maslacu.
Jelo poslužite s kajmakom i madeira umakom dobivenim redukcijom Espangnole umaka i madeira vina.
Ivan Martinović, chef kuhinje Fenomena Plitvice
