Tanzanija i Zanzibar ne silaze s top ljestvica najpoželjnijih turističkih putovanja

Pogledajte kroz ovu priču Tanzaniju i Zanzibar, zemlju na istočnoj obali Afrike, gdje se ova destinacija smatra jednim od najvećih novijih trendova u industriji putovanja, a vjerujte krije bezbroj mjesta i zanimljivosti koje očaravaju.

Ovaj put vam želimo pobliže predstaviti Tanzaniju i Zanzibar, koja se nalazi na istočnoj obali Afrike, a privlači svojim brojnim nacionalnim parkovima i divljinom, specifičnom kulturom i načinom života njenih stanovnika, ali i mjestom za jedinstveni odmor prepun doživljaja.

nacionalni park tanzanija

Nacionalni park Serengetij “deseto čudo prirode” u Tanzaiji

Samo u Serengetiju, jedisntvenom ekosustavu prostranih savana, živi gotovo tri tisuće lavova i tisuću leoparda, a da ne spominjemo velike migracije životinja, u kojima više od dva milijuna životinja dugo putuje braneći svoj opstanak.

pleme masai tanzanija afrika putovanje bez testa na covid

S druge strane, Tanzanija također nudi istraživanje svoje bogate povijesti, kao susret s inspirativnim plemenom Masai koji ove predivne savane zove “beskrajnim ravnicama”.

tanzania tanzanija pleme masai

Nasuprot savane prepune života, ova predivna afrička zemlja, za one koji vole planine i avanturističkog su duha nudi izvrsne terene za planinarenje.

safari tanzanija afrika

SAFARI ZA SVE KOJI VOLE SUSRET S DIVLJIM ŽIVOTINJAMA U NJIHOVOM PRIRODNOM OKRUŽENJU EGZOTIČNE AFRIKE
Najbolje što Tanzanija nudi izazovni je safari koji je neizostavna vantura na putovanju Tanzanijom, gdje se može istražiti netaknutu divljina, poznata po svojim veličanstvenim migracijama divljih životinja.

savane tanzanija

Krstareći na ovom proputovanju istodobno ćete bolje upoznati lokalno pleme i kulturu, a postoji mogućnost i napraviti logor u nacionalnom parku i osjetiti tajanstveni dah ove zemlje.

kampiranje u divljini tanzanije

Izuzetno je živopisan posjet plantaži kave, a posljednje dane savršeno se prepustiti opuštajućem wellnessu uz zvukove prirode koje se mogu doživjeti samo u ovom podneblju.

I na kraju, ne zaboravite tanzanijski dragulj krune – Zanzibar

Idilični otok s kristalno čistim tirkiznim morem, zelenom šumom i pješčanim plažama idealno je mjesto za vaš odmor i brojne aktivnosti, od ronjenja do raznih tretmana prema tradiciji starosjedilaca.

zanzibar putovanje bez testa na korona virus covid 19

Danas je Zanzibar odredište za odmor iz snova raznih gostiju, posebno ljubitelja luksuznog turizma, o čemu svjedoči i široka ponuda hotela i odmarališta s pet zvjezdica.

hotel Essque Zalu Zanzibar

Hotel iz snova – Essque Zalu Zanzibar

Uz tirkizno more Indijskog oceana i bujnu zelenu šumu, ovaj boutique hotel pored apartmana nudi i privatne vile. Drveni mol je idealno mjesto za promatranje izlaska ili zalaska sunca. U sklopu regeneracijskih terapija možete odabrati i Masai ritual koji će se prirodnim uljima pobrinuti za rješavanje napetosti u tijelu.

zanzibar putovanje bez testiranja na covid i koronu

Aktivnosti koje možete koristiti u sklopu usluge hotela Essque Zalu Zanzibar
Wellness
Dječji klub
Tečajevi kuhanja
Ronjenje i ostali sportovi na vodi
Vožnja kroz divljinu sa Zanzibuggyem

hotel & Beyond Membe tanzanija zimbabve

USAMLJENI OTOK NAKOJEM MOŽE BITI SAMO 12 OSOBA

Maleni otok, otprilike tri kilometra udaljen od Zanzibara, za koji se kaže da ima najviše tirkiznog mora koje ste ikad vidjeli, može odjednom ugostiti najviše 12 parova. Svoj ćete raj pronaći u luksuznim drvenim kolibama na bijeloj pješčanoj plaži. Pravi raj za ronjenje, gdje će vas osim ribe i koralja fascinirati i dupini.

odmor zanzibar tanzanija bez testa na covid

Smještaj je toliko romantičan u hotelu & Beyond Membe da biste odmah poželjeli rezervirati svoje mjesto na ovom usamljenom otočiću iz snova.

Aktivnosti na otoku:
Joga
Ribarstvo
Ronjenje
Večera na plaži

zanzibar tanzanija 2021

Kada je nabolje posjetiti Zanzibar i Tanzaniju

Kišna sezona započinje u ožujku i traje do kraja svibnja.

Trenutno stanje zbog COVID-19:
Negativni PCR test nije potreban za ulazak u Tanzaniju ili Zanzibar.

 

Tekst i fotografije uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.

 

Quintessenically Group je britanska concierge tvrtka koju su 2000. osnovali AARON SIMPSON, Ben Elliot i Paul Drummond. Sjedište tvrtke je u Londonu i posluje sa 60 ureda širom svijeta, gdje je LARA HAM predsjednica Uprave Quintessentially kluba za jugoistočnu Europu.

Facebook Like Button