Tradicionalni Kocovi krapi

Okusite tradicionalno i vrlo popularno jelo Slovenije, izvrsne Kocove krape, nadjeveno tijesto s neobičnim kombinacijama namirnica koji izazivaju ukusnu rapsodiju na nepcima. Krocovi krapi mogu se poslužiti kao samostalno jelo ili kao poslastica.

Sastojci za recept:
Za tijesto:
0,8 kg brašna
½ kg krumpira
2 jaja
15 dag maslac

Za nadjev:
0,5 kg „koce“ (cijele osušene kruške)
400 g palente
1 luk
1 žlica masti
1/3 žličice cimeta
2 žlice šećera

Priprema:
Skuhane vruće krumpire usitniti u mikseru, dodati maslac i dobro izgnječiti. Dodati jaja, brašno i sol. Izmiješati sastojke tako da tijesto bude čvrsto.
Skuhati kruške i od njih napraviti kašu, dodati palentu i mast, pečeni luk, cimet i šećer. Pomiješati sve sastojke.
Oblikovati tijesto u male loptice koje bi kada se izvaljaju trebale biti veličine od deset do 12 centimetara.
Staviti žlicu punjenja u sredinu valjanog tijesta, preklopiti i stisnuti rubove. Potom kuhati krape u slanoj vodi 15 minuta.