Trobojna krema sočni je desert na vašem stolu

Odličnom kombinacijom sastojaka u trobojnom desertu, oduševit ćete cijelu obitelj.
Kreme su slatka hladna jela, koja obožavamo u svakoj prigodi. Desertne kreme su vrlo lagana ali i hranjiva jela koje možemo stavljati i u kolače, ali su najbolja kao sočna poslastica za koju vam donosimo ovaj jednostavan recept.

Sastojci

1 krema
1/4 l slatkog vrhnja
4 dkg šećera
čašica maraskina

2 krema
1/4 l vrhnja
15 dkg jagoda
2 dkg šećera
2 dl slatkog vrhnja
3 dkg šećera

3 krema
1/4 l vrhnja
8 dkg čokolade
3 dkg šećera

Priprema
Slatko vrhnje se istuče, pošećeri i doda se malo maraskina. Ova se smjesa stavi u glatki svođeni oblik (Bombenform) i stavi na led. Kada se krema stisnula, napravi se druga krema i stavi na ovu, prvu kremu.
Opet se tuče vrhnje, dodaju pasirane jagode, koje su miješane sa šećerom, pa se sve izmiješa i stavi u posudu.

Sada se po treći put tuče vrhnje, a u njega se stavi čokolada, koja se otopila i izmiješala sa šećerom. Ova se smjesa stavi na drugu smrznutu kremu, oblik se dobro zatvori i stavi u tučeni led.

Nakon 2 sata krema se izvadi iz oblika i ukrasi s 2 dl ušećerenog slatkog vrhnja.

Dobar tek!

Facebook Like Button