![Trobojna krema sočni je desert na vašem stolu Trobojna krema sočni je desert na vašem stolu](/wp-content/uploads/2013/10/krema.jpg)
Odličnom kombinacijom sastojaka u trobojnom desertu, oduševit ćete cijelu obitelj.
Kreme su slatka hladna jela, koja obožavamo u svakoj prigodi. Desertne kreme su vrlo lagana ali i hranjiva jela koje možemo stavljati i u kolače, ali su najbolja kao sočna poslastica za koju vam donosimo ovaj jednostavan recept.
Sastojci
1 krema
1/4 l slatkog vrhnja
4 dkg šećera
čašica maraskina
2 krema
1/4 l vrhnja
15 dkg jagoda
2 dkg šećera
2 dl slatkog vrhnja
3 dkg šećera
3 krema
1/4 l vrhnja
8 dkg čokolade
3 dkg šećera
Priprema
Slatko vrhnje se istuče, pošećeri i doda se malo maraskina. Ova se smjesa stavi u glatki svođeni oblik (Bombenform) i stavi na led. Kada se krema stisnula, napravi se druga krema i stavi na ovu, prvu kremu.
Opet se tuče vrhnje, dodaju pasirane jagode, koje su miješane sa šećerom, pa se sve izmiješa i stavi u posudu.
Sada se po treći put tuče vrhnje, a u njega se stavi čokolada, koja se otopila i izmiješala sa šećerom. Ova se smjesa stavi na drugu smrznutu kremu, oblik se dobro zatvori i stavi u tučeni led.
Nakon 2 sata krema se izvadi iz oblika i ukrasi s 2 dl ušećerenog slatkog vrhnja.
Dobar tek!
![Facebook Like Button Facebook Like Button](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/13/Facebook_like_thumb.png)