Čokoladni mousse sa šumskim voćem flambiranim s rumom

Za sve slatkoljupce donosimo odličan recept svjetskih razmjera.

Sastojci:

Za mousse:
Čokolada – Guanaja 70% kakao gr 570
Mlijeko gr 500
Želatina gr 8
Vrhnje za kuhanje gr. 1000

Postupak:
Uzavrite mlijeko, dodajte omekšalu želatinu, a zatim izlijte na čokoladu i temeljito miješajte. Kad je smjesa na 40/45 ° C, dodajte slatko vrhnje.

Za flambirano šumsko voće:
smrznuto voće gr. 150
šećer gr. 10
rum gr. 5
vanilija u štapićima kom 1

Ukras:
Listići svježe metvice

Postupak:
U tavu staviti šumsko voće s šećerom, prokuhajte te flambirajte s rumom.

Poslužite mousse u staklenim čašama, posipajte sa krokantom i šumskim voćem. Ukrasiti s listićima svježe metvice.

Dobar tek!

Uz dopuštenje AKTERPUBLIC (fotografija)