
Za sve slatkoljupce, posebice one koji obožavaju mousse, donosimo odličan recept svjetskih razmjera kada su najfiniji okusi u pitanju.
OVDJE pronađite još dva ukusna recepata za mosse
Čokoladni mousse s kavom
Mousse od kokosa i bijele čokolade
Sastojci za recept:
Za mousse:
Čokolada – 70% kakao gr 570
Mlijeko gr 500
Želatina gr 8
Vrhnje za kuhanje gr. 1000
Postupak:
Uzavrite mlijeko, dodajte omekšalu želatinu, a zatim izlijte na čokoladu i temeljito miješajte. Kad je smjesa na 40/45 ° C, dodajte slatko vrhnje.
Za flambirano šumsko voće:
smrznuto voće gr. 150
šećer gr. 10
rum gr. 5
vanilija u štapićima kom 1
Ukras:
Listići svježe metvice
Postupak:
U tavu staviti šumsko voće s šećerom, prokuhajte te flambirajte s rumom.
Poslužite mousse u staklenim čašama, posipajte sa krokantom i šumskim voćem. Ukrasiti s listićima svježe metvice.
Dobar tek!
Uz dopuštenje AKTERPUBLIC (fotografija)
