Uskršnja juha od bakalara

Uskršnji blagdani divni su dani kada se možemo duže i ljepše podružiti i blagovati, a oni koji vole poštivati tradiciju svakako će voljeti za Veliki Petak na meniu imati ribu, stoga donosmo recept za ukusnu juhu od bakalara.

OVDJE pronađite još nekoliko izvrsnih recepata za spravljenje bakalara

Bakalar savršena delicija blagdanskog stola – Kroketi od bakalara
Tradicionalni bakalar s krumpirom iz Višnjine kuhinje

Sastojci za recept:
20g bakalara
150g mrkve
150g brokule
150g korijena celera
150ml maslinovog ulja
1/4 limuna
250g krumpira
5g riže
2dcl vrhnja
lovor, kopar,sol i papar

Priprema recepta:
Nakon što korjenasto povrće očistite i operete, bakalar treba skuhati te dobro očistiti od kostiju. temeljac u kojem se kuhao bakalar treba procijediti, a onda zatim na vrućem malsinovom ulju poržiti korjenasto povrće te ga nakon toga podliti s temeljcem i nastaviti kuhati. U juhu treba dodati očšćen i narezan na kockice krumpir te sve legirati sa slatkim vrhnjem. Juhu treba servirati toplu.

Facebook Like Button