Zapečeni čili od borlotti graha

Savršeno fin i savršeno jednostavan za izradu ovaj recept vas neće ostaviti ravnodušnim kada ga izradite i isprobate.

Sastojci:
200g tjestenine ili njoka bez glutena
2 žlice maslinovog ulja
425g borlotti graha iz limenke (dobro posušen)
Sitno sjeckana korica 1 velikog limuna
40g pinjola
4 žlice grubo nasjeckanog peršina
Dva prstohvata osušenog čilija
70g Nestlé Corn Flakes žitarica bez glutena
350ml vrhnja za kuhanje
10g kocke povrtnog temeljca bez glutena
Sol i papar
250g mozzarelle (po izboru)

Priprema:
Pećnicu zagrijte na 200°C. Tjesteninu ili njoke skuhajte te ih dobro ocijedite; začinite ih s malo maslinovog ulja kako bi spriječili da se zalijepe. Dodajte grah, pinjole, peršin, čili, Nestlé Corn Flakes žitarice bez glutena i koricu limuna. U drugoj posudi pomiješajte vrhnje i kocku povrtnog temeljca te kuhajte dok ne zavri te dok se kocka potpuno ne otopi; prelijte preko mješavine graha i promiješajte. Po želji začinite solju i paprom te ravnomjerno istresite u duboku posudu za pečenje. Na smjesu posložite narezanu mozzarellu te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 25 minuta ili dok ne porumeni. Izvadite iz pećnice, ohladite te poslužite.

Vrijeme pripreme: 25 minuta
Vrijeme kuhanja: 20 minuta

Dobar tek!