
Zimska juha koja se tradicionalno jede u Rusiji, Ukrajini i Bjelorusiji. Gusta, zasitna i nutricionistički vrijedna zimska juha koja je izvor održavanja dobrog stanja organizma.
Namirnice za boršč zimsku juhu:
250 grama cikle
250 grama kupusa
½ kg govedine ili junetine
3 velika krumpira
3 mrkve
2 glavice crvenog luka
2-3 režnja češnjaka
200 grama rajčice (može i pelati iz konzerve)
2 litre povrtnog ili pilećeg temeljca
biljno ulje
kiselo vrhnje
1 žličica kopra
sol i papar po želji
Postupak:
Prepržite na tavi i malo masnoće nasjeckani crveni luk te tanke trakice kupusa. Kad omekšaju dodajte ih u lonac u koji ste prethodno zagrijali pileći ili povrtni temeljac.
Na istoj tavi potom kratko prepržite posoljeno meso narezano na veće komade i dodajte juhi. Kratko prepržite naribanu mrkvu i ciklu te ponovite gore navedeni postupak. Juhi dodajte i veće komade krumpira, rajčicu, sitno sjeckani češnjak te kopar. Kuhajte na slaboj vatri oko 90 minuta. Juhu poslužite s kiselim vrhnjem i raženim kruhom.
Prijatnovo appetita!
