Clafoutis s malinama pravi ljetni desert

Clafoutis (izgovara se “kla-FOO-tee”) tradicionalni je francuski sočni desert s voćem koji mnogi od nas obožavaju, a ovaj vam puta donosimo osvježavajuću slasticu koja pripremljena s malinama dobiva pravu ljetnu varijantu.

Sastojci za Clafoutis s malinama

Ovdje donosimo sastojke za 6 porcija

130g maslaca
130g šećera 120g pinjola
4 jaja
100g mljevenih badema
2 žlice praška za puding od vanilije
200g malina
2 žlice šećera u prahu

Priprema recepta

U posudici na umjerenoj vatri otopite maslac. Pinjole sameljite na jako sitno tako da na kraju dobijete pjenastu kremu pa postepeno, vrlo pažljivo, dodavajte maslac. Cijela smjesa treba biti jako pjenasta.
Zatim pomiješajte za sebe bademe, pinjole i puding prašak od vanilije te u sve umioješajte istučena jaja.

Smjesu rasporedite podjednako u 6 posudica (koje smiju ići u pećnicu) prethodno ih namastivši i pobrašniti, a pećnicu prethodno treba zagrijali na 200 stupnjeva pa zatim posudice položiti u nju. Pecite poslasticu 15 minuta, a kada je izvadite na nju odmah položite po želji svježe maline koje će povući toplinu deserta. Desert tada stavite na još 5 minuta u ugašenu, ali ugrijanu pećnicu.
Clafoutis nakon toga pospite sa šećerom u prahu i poslužite još toplo.

Dobar tek!

Facebook Like Button