Jaffa cvjetne žele kapljice

Svi volimo ukusno jesti, ponekad je pripremiti malo napornije. Otkrivamo vam recept za savršen obrok koji može podijeliti s nekim tko će ga rado i pripremiti te tako možete, osim u ukusnoj hrani, uživati i u odličnom druženju.

Sastojci:
Jaffa sok (okus po želji) 2 kom
Voda 250 ml
Želatina u listićima 3 listića (5 g)
Prazna ljuska jajeta 4 kom
Jestivi cvijet 8 kom

Priprema:
Jaja oprezno razbijte na vrhu (najbolje s oštricom od noža s jedne strane, pa im lagano piljenjem odrežite poklopac), a zatim iz njih uklonite bjelanjke i žutanjke. Ljuske jajeta dobro isperite pod mlazom vode pazeći da vam pritom ljuska ne pukne u rukama. Kad su ljuske oprane ostavite ih sušiti prije daljnje upotrebe. (Ako vam se ne zeza s ljuskama jaja, možete slobodno koristiti bilo koji silikonski ili sličan kalup za praline). Listove želatine potopite u malo hladne vode. Koristite preporučenu količinu želatine s pakiranja za onu količinu vodu koju želite pretvoriti u želatinu (što je oko 6 listova ili 10 grama na 500 ml vode).

Vodu stavite kuhati. Kada voda zavrije dodajte u nju nabubrenu želatinu i putite ju da se rastopi u vrućoj vodi. Odmah nakon toga maknite vodu s plamena. U vodu zatim dodajte okus Jaffa soka po želji (ja sam ih koristio nekoliko da svaka kapljica ima svoj zasebni okus). Preporuka je da stavite više Jaffa sirupa na količinu tekučine s kojom bi ga inače pomiješali, jer će se dio okusa izgubiti u želatini. U ljuske jajeta stavite jedan od dva jestiva cvijeta te ih zalijte s tekućom želatinom aromatiziranom u Jaffa sokovima.

Želatinu ostavite nekoliko minuta da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite u hladnjak na nekoliko sati da učvrsne do kraja. Žele kapljice najlakše je izvaditi iz ljuske jajeta tako da ljuske kratko uronite u toplu ili vruću vodu (svega par sekundi) kako bi se one odvojile od ljuske jajeta i sam iskliznule iz njih van.

Uz dopuštenje: XOXO (sve fotografije)