Jednostavan recept za kremasti rižoto s biftekom i svježim vrganjima

Ovaj kremasti rižoto s biftekom i vrganjima donosi pravi gurmanski doživljaj na vaš stol.

Arborio riža, poznata po svojoj kremastoj teksturi, savršeno upija okuse goveđe juhe, maslaca i Grana padano sira. Kombinacija sočnih kockica bifteka flambiranih konjakom i aromatičnih svježih vrganja stvara neodoljiv spoj bogatih i dubokih okusa.

Ovaj recept je savršen za posebne prilike ili kad želite impresionirati goste ukusnim i profinjenim rižotom, a ujedno je jednostavan za pripremu.

Sastojci za rižoto od bifteka i vrganja

Arborio riža 100g
Crveni luk 100g
Češnjak 10g
Maslinovo ulje 50ml
Bijelo vino 30ml
Konjak 30ml
Juneći Biftek 120g
Svježi vrganji 150g
Goveđa juha 400ml
Maslac 30g
Grana padano 30g

Priprema recepta

Luk zažutimo na maslinovom ulju, dodamo rižu. Nakon što je riža ugrijana podlijemo s dijelom ugrijane juhe. Nakon što popije tekućinu podlijevamo s vrućom vodom sve dok riža nije na pola kuhana. U drugoj tavi naglo popržimo kockice bifteka, podlijemo konjakom i flambiramo kratko, dodajemo svježe vrganje rezane na kockice, prethodno dinstanu kremu od luka, češnjak iz ulja i kratko namočene listiće suhih vrganja.

Na to umješamo našu rižu, dodamo preostali dio juhe. Kada nam je riža a’dente mičemo s vatre, stavljamo ribani grana padano i maslac te dobro izmješamo da nam je rižoto kremast.

Recept: restoran Botanist

Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)

Facebook Like Button