
Ovaj kremasti rižoto s biftekom i vrganjima donosi pravi gurmanski doživljaj na vaš stol.
Arborio riža, poznata po svojoj kremastoj teksturi, savršeno upija okuse goveđe juhe, maslaca i Grana padano sira. Kombinacija sočnih kockica bifteka flambiranih konjakom i aromatičnih svježih vrganja stvara neodoljiv spoj bogatih i dubokih okusa.
Ovaj recept je savršen za posebne prilike ili kad želite impresionirati goste ukusnim i profinjenim rižotom, a ujedno je jednostavan za pripremu.
Sastojci za rižoto od bifteka i vrganja
Arborio riža 100g
Crveni luk 100g
Češnjak 10g
Maslinovo ulje 50ml
Bijelo vino 30ml
Konjak 30ml
Juneći Biftek 120g
Svježi vrganji 150g
Goveđa juha 400ml
Maslac 30g
Grana padano 30g
Priprema recepta
Luk zažutimo na maslinovom ulju, dodamo rižu. Nakon što je riža ugrijana podlijemo s dijelom ugrijane juhe. Nakon što popije tekućinu podlijevamo s vrućom vodom sve dok riža nije na pola kuhana. U drugoj tavi naglo popržimo kockice bifteka, podlijemo konjakom i flambiramo kratko, dodajemo svježe vrganje rezane na kockice, prethodno dinstanu kremu od luka, češnjak iz ulja i kratko namočene listiće suhih vrganja.
Na to umješamo našu rižu, dodamo preostali dio juhe. Kada nam je riža a’dente mičemo s vatre, stavljamo ribani grana padano i maslac te dobro izmješamo da nam je rižoto kremast.
Recept: restoran Botanist
Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)

Saznajte još:
Losos sa šparogama: vaš novi omiljeni recept za brzi ručak ili večeru
Rižoto od cvjetače zamaman je rižoto kakav još niste kušali
Rižoto s domaćom slaninom i bučom neodoljiv je recept
Piletina s bulgur pšenicom i hranjivim bobom postat će dio vaših omiljenih jela
Tajlandski škampi recept su koji ćete obožavati