Rižoto s domaćom slaninom i bučom neodoljiv je recept

Miris domaće prepžene slanine u kombinciji s pečenom bučom odmah kod mnogih otvara apetit, a još ako volite rižoto onda je ovaj recept kao stvoren za vas! :)

Sastojci za rižoto sa slaninom i bučom

• 150 g slanine
• 500 g Hokkaido buče
• 200 g riže
• 1 crveni luk
• 2 režnja češnjaka
• Maslac
• Sol, papar
• Bosiljak
• 20 g parmezana
• 500 ml temeljca
• Peršin
• Maslinovo ulje
• Mekani slani kravlji sir

diana miklos kako se peku buce

Priprema recepta za rižoto

:
Buču narežite na kockice 2×2 cm pa je stavite peći u pećnicu oko 20 minuta na 200 stupnjeva, odnosno dok ne omekša. Pečenu buču pustite da se ohladi pa je, pomoću štapnog miksera ili sjeckalice, pretvorite u pire.

Usitnite crveni luk pa ga dinstajte na maslacu oko 5 minuta. Dodajte protisnuti češnjak i nastavite dinstati još minutu.

Rižu kratko popržite na luku kako bi se oljuštila vanjska ovojnica zrna što će rižoto učiniti kremastijim. Zalijte s 2 dcl temeljca.

Povremeno promiješajte i kuhajte dok riža ne upije temeljac. Dodajte začine i preostali temeljac pa kuhajte ružu do željene tvrdoće.

U kuhanu rižu dodajte malo maslaca i parmezana. Dobro promiješajte kako bi se sve sjedinilo u kremasti rižoti. Na kraju umiješajte pire od hokkaido buče.

rizoto od buce sa slaninom

Rižoto poslužite s trakicama pržene slanine, sitnim komadima mekanog slanog kravljeg sira i par kapi ulja od peršina. Ulje od peršina je zapravo kombinacija lista peršina i maslinovog ulja, a možete ga pripremit tako da stavite šaku lista peršina u posudu, prelijete ga s malo maslinovog ulja i miksate štapnim mikserom dok se peršin ne usitni.

Dobar tek!

Facebook Like Button