Buča s krumpirom i kiselim vrhnjem

Sezona je bundeva ili popularnije buča, a poznato je da je ona izvor snažnog antioksidansa beta-karotena, vitamina i minerala.

Donosimo vam jednostavan recept za hranjiv i brzi obrok od bundeve.

Sastojci za recept

80 dkg ribane buče
1 glavica crvenog luka
1 dcl slatkog vrhnja
4 dcl kiselog vrhnja
10 dkg maslaca
1 svježanj svježeg kopra
7 komada srednje velikog krumpira
prstohvat cimeta
sol, papar

Pronađite inspiraciju za ručak

Pečena muškatna bundeva – Ovaj jednostavan recept muškatnu ili butternut bundevu može pretvoriti u svestrani prilog
Obožavani rižoto s hranjivom bundevom – Uživajte u ovom jednostavnom receptu koji će vam donijeti neizmjeran užitak.
Jesenski suši od buče i vrganja – Dolaskom hladnijih dana u prirodi ćemo pronaći vrganje i buće koji mogu postati prave gastro delicije.
Slatko od buče za hladne dane – Donosimo izvrstan recept za slatko od buče koje se priprema za duže stajanje, kao zimnica.
Priprema

Ribanu buču posolimo i pustimo je da upije sol na nekoliko trenutaka te je ocjedimo. Na polovici količine maslaca popržimo na sitno narezani crveni luk te dodamo pripremljenu buču. Na sve dodamo sol i papar prema želji te prstohvat cimeta.

Sve prelijemo kiselim vrhnjem i promješamo. Ostavimo na par trenutaka da buča omekša te opet dodajemo sitno sjeckani kopar.

Krumpir narežemo na kockice, kako bi bio brže gotov i skuhamo ga te ga nakon toga zdrobimo u pire. U njega dodamo preostali maslac i predviđeno slatko vrhnje, sve dobro izmješamo još malo začinimo sa solju.
Pire krumpir servira se uz ribanu buču.

Dobar tek!