Kandirane klementine – okus mandarine i naranče u jednom

Klementina je slatki križanac između mandarine i naranče. Početkom dvadesetog stoljeća u Alžiru po prvi puta nikla je klementina, koja je po okusu nešto slađa od mandarine.

Donosimo vam odličan recept za kandirane klementine.

Sastojci
8 klementina
2 žličice vode
1 šalica šećera
2 žlice narančinog soka
1 žličica limunovog soka

Priprema
Klementine ogulite i lagano razdvojite na vrhu. Pazite da na dnu ostanu spojene. Posložite iz u posudu. U tavi pomiješajte šećer, vodu i limunov sok te stavite na srednju vatru. Kada zakipi smanjite temperaturu i miješajte dok se tekućina ne razbistri. Maknite s vatre i dodajte sok od naranče. Nastavite kuhati još petnaestak minuta ili dok se tekućina ne pretvori u sirup. Zalijte sirup preko klementina, pustite da se malo ohladi i stavite u zamrzivač na dva sata. Prije serviranje izvadite na sobnu temperaturu.

Dobra tek!

 

 

Piše: Wish.hr
Fotografija: Eelke