Kruška Helena slatka rapsodija na nepcima biser je francuske kuhinje

Slastica kruške Helene ili Kruške lijepe Helene tradicionalni je biser Francuske kuhinje.
Ovaj desert dobio je ime po legendarnoj Heleni koja je bila povod trojanskog rata, a danas u kombinaciji kruške, sladoleda od vanilije ukusnog badema i mirisne čokolade stvara pravu rapsodiju na nepcima.

Ovaj recept ugledao je svjetlo dana 1864. godine zahvaljujući francuskom chefu Georges Auguste Escoffieru zbog vrlo popularne operete toga doba “La Belle-Hélène” oliti Lijepe Helene.

Sastojci za recepti:

8 žličica sladoleda od vanilije
8 kuhanih polovina krušaka
čokoladni sirup
1/8 l tučenog slatkog vrhnja
vanili šećer

Pripreme za recept:

Sladoled od vanilije rasporedimo na plitke zdjelice i odozgo stavimo polovine krušaka. Kruške i sladoled prelijemo s malo čokoladnog sirupa i dekoriramo tučenim slatkom vrhnjem.

Dobar tek!

Piše: Wish.hr

Facebook Like Button