Marinirani svinjski odrezak na talijanski način

Zanimljiva ideja za proljetni meni s crvenim mesom, uz recept koji je preuzet iz Mediteranske kuhinje, a preporučuje ga Eva Pavić, magistra specijalist sigurnosti i kvalitete hrane.

Sastojci za 4 osobe:
4 svinjska odreska
4 svežnja listića kadulje
2 žličice kapara
2 kisela krastavca
Sol, kurkuma, đumbir, kajenski papar po želji

Marinada:
4 žlice suhog bijelog vina
2 žlice maslinovog ulja
2 žličice senfa
1 žličica smeđeg šećera

Priprema:
Uklonite vidljivu masnoću s odrezaka te ih stavite u plitku posudu. Svaki odrezak začinite s malo soli, kurkume, đumbira i kajenskog papara te na svaki stavite list kadulje. Sitno nasjeckane krastavce i kapare pospite po odrescima. Marinadu pomiješajte, prelijte preko odrezaka i stavite na hladno 2 sata. Ocjedite odreske i pecite ih na tavi ili na roštilju uz povremeno okretanje. Čim je gotovo, poslužite odmah uz kruh sa češnjakom, raznim vrstama salata (radič, potočarka, rukola) i cherry rajčicama.

Dobar tek!

Tekst odobrio: IM&C integralni marketing i komunikacije
Fotografija: stu_spivack

Facebook Like Button