Pire od celera i pastrnjaka savršeno se slaže sa svinjećim pečenjem

Ako volite finu pečenu svinjetinu, koja je u nas tradicionalno jelo koje se poslužuje kao “sretno” jelo pri ulasku u Novu godinu vjerujte prilog od pirea u kojem je celer i pastrnjak savršeno će zaokružiti okuse vaše blagdanske večere!
Stoga napravite ovaj pire i iskušajte savršene okuse koji stvara sočno svinjeće pečenje, poput izvrsnog lungića, i prilog za pamćenje.

Pire od celera i pastrnjaka

500 g celera
300 g pastrnjaka
1 žličica soli
2 žlice naribanog hrena
500 ml mlijeka
Malo vode
150 ml vrhnja za šlag

Priprema recpta:
Celer i pastrnjak ogulite, narežite na kockice prelijte mlijekom, po potrebi dodajte vode toliko da povrće bude potpuno prekriveno, posolite i skuhajte. Kad je povrće mekano, ocijedite ga ali tekućinu u kojoj se kuhalo zadržite.

Pomoću štapnog miksera izradite pire, uz dodavanje vrhnja za šlag. Na kraju umiješajte i naribani hren, po potrebi još malo posolite, ako je pire pregust, umiješajte malo tekućeine u kojoj se povrće kuhalo i poslužite.

Recept: Aplauz