Punjeni lungić u umaku od šampinjona

Svakodnevno jelo koje može oduševiti bilo kojeg člana u Vašoj obitelji.

Sastojci: 1 lungić, 10 dkg tvrdog sira, 10 dkg rolane lopatice, 3 veća kisela krastavca, 500 g šampinjona, 200 ml vrhnja za kuhanje, 20 dkg slanine, 2 crvena luka, mljevena crvena paprika, peršun, senf, biber, sol, mješavina začina
Postupak:
Lungić očistiti od masnoće i žilica, osušiti kuhinjskim ubrusom, otvoriti ga nožem (napraviti “leptir”), te istući batom tako da se dobije velika šnicla. Začiniti i premazati senfom. Puniti sirom, lopaticom i kiselim krastavcima rezanima na ploške. Rolati i pričvrstiti čačkalicama. Peći na zagrijanom ulju dok ne poprimi lijepu boju.
Umak:
Za umak od šampinjona je potrebno prodinstati 2 veća luka, dodati slaninu rezanu na sitne kockice, zatim dodati rezane šampinjone. Kad omekšaju dodati biber, sol, mljevenu crvenu papriku, sitno sjeckani peršun, te na samom kraju dodati vrhnje za kuhanje. Kao prilog preporučujem rižu.

Tekst: Danijela Jarčević Fotografije: Foter