
Puttanesca s tjesteninom tradicionalno je ukusno lagano talijansko jelo, a još kada je radite s tjesteninom rigatone i zdravim srdelama onda ovaj recept postaje sjajna ljetna poslastica.
Ovaj je recept ujedno i nisko kaloričan što će vam možda dobro doći ako se ne želite osjećati teško u vrućim ljetnim danima.
OVDJE pogledajte još jedan pravi ljetni recept s omiljenim srdelicama
Tempura od srdela ala chef David Skoko
400 g rigatona tjestenine
6 fileta srdelica u ulju
3 režnja češnjaka
2 žlice ulja
1 pakiranje (400 ml) usitnjene rajčice
2 žličice kapara
100 gr crnih maslina (bez koštica)
U dosta posoljene vode skuhajte tjesteninu rigatone da bude kuhana al dente. Srdele ocijedite od ulja te ih zajedno s češnjakom sitnije nasjeckajte i propirjajte na laganoj vatri.
Dodajte zatim kapare, rajčice, masline pa još jednom pirjajte oko 8 minuta kako bi se sve lijepo proželo. Tjesteninu procijedite i izmiješajte s dinstanim povrćem i srdelama.
Dobar tek!
