Pileća salata s tjesteninom

Volim ljeto ne samo zbog sunčanih dana godišnjeg odmora provedenih na plaži nego i zato što ljeti mogu jesti sve moje omiljeno voće i povrće. U tom razdoblju obično jedem puno više povrća i voća nego mesa.

No ljeti, za neiskusnog kuhara poput mene, lakše je poigrati se s različitim voćem i povrćem u kombinaciji s tjesteninom i manjom količinom bijelog mesa ili ribe, a kako bih stvorila prekrasno, zdravo i što je najvažnije brzo i jednostavno jelo koje ne treba puno kuhati jer je vani ionako prevruće.

Danas ću s vama podijeliti recept moje najdraže salate od ukusne tjestenine Orzo, piletine i kozjeg sira.

Uvijek u restoranu obožavam naručiti salatu s kozjim sirom, kojeg jednostavno obožavam toliko da moji prijatelji već zbivaju šale na račun moje predvidljivosti :) No, sigurna sam da ćete uživati ​​u ovom receptu.

Probajte i brze i jednostavne recepte

Salata od kuhane piletine – predlaže masterchef Ana Grgić
Najbolji način za pripremu savršeno sočnih pilećih prsa – Najčešća greška prilikom pripremanja pilećih prsa je predugačka obrada koja isušuje meso.
Brza i jednostavna piletina s kokosovim mlijekom – Ovaj jednostavan recept za piletinu s kokosom i rižom
Rižoto sa bijelim vinom, piletinom i gljivama – Kada probate ovaj recept uvijek ćete mu se iznova vraćati.
Pileća prsa u umaku od naranče – Ako želite isprobati jednostavan i brz recept ovo je prava stvar za vas.

Sastojci za recept:
1 + 1/4 šalice Orzo tjestenine (šalica od 2 dcl)
3 šalice pečenih pilećih prsiju
1 + 1/2 šalice rikula salate (šalica od 2 dcl)
1 šalica cherry rajčica, prepolovljenih
1/2 šalice nasjeckane crvene paprika
1/4 šalice nasjeckanog crvenog luk
2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
1 žličica nasjeckanog svježeg origana

Dressing:
2 žlice crnog vinskog octa
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1/8 žličice soli
1/8 žličice crnog papra
6 žlica razmrvljenog kozjeg sira

Izbor za ukrašavanje:
Crne masline
Krastavci
Vlasac

Priprema recepta:
Usitnite sve povrtne sastojke i svježe začine, možete koristiti i osušene ako nemate svježe, i izmiješajte ih u velikoj zdjeli. Stavite tjesteninu u kipuću vodu i kuhajte 8 minuta, ja više volim al dente, ali možete kuhati i do desetak minuta.

Iskoristite tih 8 minuta da narežete piletinu na trakice i prepržite ju dok ne omekša i poprimi lijepu zlatnu boju. Ja obično koristim par kapi maslinovog ulja i začinim sa solju, crnim paprom, svježim origanom i bosiljkom. Ako želite snažniji okus možete koristiti reducirani maslac. Nakon prženja izmiješajte piletinu s ostalim sastojcima.

Izmiješajte ocat, maslinovo ulje, sol i crni papar u posebnoj zdjeli i prelijte dobiveni dressing preko salate, ponovno promiješajte i ukrasite s prekrasnim razmrvljenim kozjim sirom.

Dobar tek!

 

Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk