Rustikalni namaz za prste polizati

Uvijek smo u potrazi za nekim ukusnim novim zalogajima, svi se volimo počastiti nešto drugačijim, posebnim gastronomskim užicima, pa je izvrsno kada serviramo, uz klasična jela na našoj trpezi i pokoju poslasticu prema novom receptu.

Paštete i namazi na razne načine omiljen su zalogaj i velikih i malih, a uz malo truda i mašte može ih se uklopiti i sljubiti s mnogim jelima i tako blagdanski meni učiniti još bogatijim i zabavnijim.

Argeta Exclusive à la restoran JB

Ovaj ekskluzivni okus u svom je stilu kreirao chef Janez Bratovž, kuhar svjetske klase. Pripremio ga je prema receptu prve paštete koju je ikada napravio.

Savršeno pripremljena pileća jetra obogaćena kandiranom narančom koja okusu pruža razigranu svježinu, prestižnim konjacima i sezonskom mješavinom začina sačinjenom od đumbira, pimenta, korijandera i muškatnog oraščića koji savršeno zaokružuju odvažan okus.

argeta 10 godina

Poželite li obogatiti kućni meni te mu posvetiti malo više pažnje i dati mu osobni pečat donosimo zanimljiv recept namaza za 2 osobe kojem je glavni sastojak Argeta Exclusive à la restoran JB.

Sastojci za recept:

350 g šećera
1 žličica pektina
1 naranča
Tartufi
Čajna žličica Argeta Exclusive à la restoran JB.

Priprema:

Kuhajte cijelu naranču sve dok ne omekša, oko 45 minuta. Zatim je ohladite, prepolovite i uklonite joj
sjemenke. Smiksajte naranču u glatku smjesu. U smjesu dodajte šećer, pektin i paštetu te kuhajte još pola sata kako bi dobili potpuno sjedinjenu kremu.

SAVJET ZA SERVIRANJE: Paštetu stavite na tanjur u željenom obliku, naribajte tartufe i dodajte narančinu kremu.
Čarobni trenuci najviše u sjećanju ostaju zbog druženja za stolom i mirisa i okusa naše kuhinje. Uvijek su omiljena jela koja se jednostavno pripremaju, a osvajaju nepca. Zato ćemo i mi sigurno u prvim danima Nove godine isprobati neke od recepata s Argeta Exclusive paštetama.

* Disclaimer:
Argeta CRO – Obavijest vezano za objave u medijima temeljene na Nielsenovim podacima – signed