Tjestenina s umakom od špinata i kukuruza

Ovaj recept će biti odličan za sve one koji voli jesti specijalitete s tjesteninom.

Sastojci za recept:
150 g špinata
350 g tjestenine oblika školjkica
soli, papar
1 luk
maslinovo ulje, 3 jušne žlice
250 g kukuruza iz limenke
2 manje kisele paprike
2 zelena feferona
50 g maslaca
100 ml vrhnja
2 žličice soka od limuna
žlica nasjeckanog peršina
žlica nasjeckanog vlasca

Priprema recepta:
Nakon što skuhate špinat sitno ga nasjeckajte. Tjesteninu skuhajte prema vremenskim uputama proizvođača. Luk nasjeckajte i stavite u veliku tavu, u kojoj ste prethodno ugrijali maslinovo ulje te zatim još dodajte špinat i ocijeđeni kukuruz. Sve pržite oko cca 2 minute uz povremeno miješanje. Papriku i feferone ocijedite, očistite te pomiješajte s povrćem na tavi. Zatim dodajte maslac i vrhnje. Sve pirjajte daljnjih 5 minuta. Gotov umak još začinite paprom, soli i sokom od limuna. Kuhanu tjesteninu ocijedite i pomiješajte s pripremljenim umakom. Sve pospite vlascem i peršinom.

Dobar tek!

Piše: Wish.hr
Fotografija: Jean-François Chénier

Facebook Like Button