Tortica od svježeg sira s lješnjacima

Uvertira u zimski ručak počinje torticom od svježeg sira s lješnjacima. Ova čarolija izgleda kao pravo osvježenje na tanjuru. Koloristično i razigrano, ovo je predjelo prava uvertira u glavno jelo na vašem adventskom stolu.

Sastojci:
Podloga:
50 g knackebrot (muller)
50 g lješnjaka
100 g maslaca

Krema:
150g rukule
200 ml jogurta
8 žlica limunovog soka
5 listića želatine
200ml vrhnja za kuhanje
175g svježeg sira

Pesto od lješnjaka:
2 češanja češnjaka
70 g lješnjaka
20 g peršina
½ žlice korice od limuna
2 žlice parmezana
7 žlica maslinovog ulja

Priprema:
Pripremite jednu dasku koja vam stane u frižider i presvucite je prozirnom folijom, stavite na nju četiri ringa od 4 cm promjera i 6 cm visine.
Za podlogu knackebrot i lješnjake grubo usitnite i stavite u malu vrećicu i zatim sa valjkom za tijesto još usitnite. Rastopite maslac i dodajte ga u masu, zatim podijelite masu u forme i stisnite dobro te pustite da se ohladi nekih sat vremena.
Rukolu očistiti i ostavit 50 g za ukras, ostatak rukole obariti u vrućoj slanoj vodi, zatim ocijediti i ohladiti, narezati u grubo i sa tri žlice jogurta i četiri žlice limunovog soka.