Tortilja od krumpira koji plijeni nepce

Jednostavno za pripremu, savršenog bogatog okusa. Tortilju od krumpira vole jesti svi ukućani, a može se servirati i kao glavni obrok i kao ukusan zalogaj prilikom proslava.

Sastojci za recept:
500 g krumpira
150 g mladog luka
100 g šunke narezane na kockice
1 crvena paprika
5 žlica maslinovog ulja
3 jaja
200 ml mlijeka
Malo muškatnog oraščića
Sol, papar
4 žlice kosanog vlasca

Priprema recepta:
Oguljeni i oprani krumpir narežite na kockice, a mladi luk na male kolutiće. Kockice šunke popržite na malo ulja te dodajte na to mladi luk i papriku. Sve kratko propirjajte. Krumpir treba pržiti na dva puta na ulju i treba ga posoliti i popapriti. U posudu u kojoj ste pržili krumpir dodajte mješavinu povrća i šunke. Umutite jaja s mlijekom i dosta pikantno začinite solju, paprom i muškatnim oraščićima te sve prelijte preko krumpira i povrća. Tako posloženu tortilju pržite na srednje jakoj vatri 7 do 10 minuta. Zatim je iskrenite iz tave u poklopac naopačke i tako okrenutu pržite još 5 do 6 minuta. Kada je tortilja gotova, uzrežite je na ravnomjerne trokute pospite s vlascem i poslužite.

Dobar tek!
Fotografija: Victor Bayon