Vodič kroz Bangkok grad prepun mistike i sjajne gastronomije

Kada putujemo u neke daleke zemlje treba se dobro pripremiti, a jedno od takvih putovanja obilazak je glavnog grada Tajlanda predivnog Bankoka.

Uvijek smo ograničeni s vremenom, a tijekom svog putovanja voljeli bismo vidjeti i isprobati ono najbolje što neka zemlja ili grad nude.

Donosimo ultimativni vodič za grad Bangkok za njegov noćni život, mjesta za odsjedanje, odlične restorane i još mnogo toga..

Grad Bangkok glavni grad rajskog Tajlanda

Bangkok je grad prepun drevnih budističkih hramova, ali i modernim trendovima kao što su najbolji svjetski noćni klubovi te najfiniji restorani.

OVDJE saznajte kojih je 7 tajlandskih jela koje morate isprobati na Tajlandu

Ovo je grad kao rijetko koji drugi na svijetu. Za mnoge posjetitelje svojom veličinom i živahnom energijom može biti vrlo neodoljiv, ali je i velika gužva i kaos dio ovog velikog grada koji postaju dragi dio stvaranja atmosfere.

Beskrajne različite tržnice, šaroliki kupci i hrana podjednako će dočarati grad koji ne spava. Posjet nekom od hramova i palača su neprocjenjivo duhovno iskustvo podjednako kao i opuštanje u jednom od vrhunskog lječilišta koje Bangkok ima za ponuditi. Što god da se poželi za odmor ili razonodu, Bangkok uvijek može premašiti svačija očekivanja.

Gdje kupovati u Bankoku

bangkok-kupnja
Asiatique je više nego obično mjesto za shopping, više od uobičajenih dućana. Dovoljno je uzeti slobodan Riverboat, čamac koji služi kao riječni taxi, od Saphan Taksin Piera i dobiva se pravi osjećaj za ono što ovdje nazivaju “Venecijom Istoka.”

Veliki otvoreni shopping centar Asiatique nalazi se na bivšim dokovima “East” azijske tvrtke, i odličan je za noćnu kupovinu u njegovim više od 1500 boutiqua te širokim izborom gastronomskih užitaka koji pružaju savršeno iskustvo koje se ne propusta.

Noćni život u Bangkoku

bangkok-nocni-zivot
Bangkok osvaja svojim jarkim bojama grada, te noćnim životom koji je zaprepašćujuće bogat, ostavljajući gostima na izbor razne noćne aktivnosti. Za svaku je preporuku “Long Table” šik restoran, a ujedno i noćni klub koji služi ukusna jela i kreativne koktele i to na 25 m dugim stolom.

Nalazi se, naravno, na 25. katu s kojeg se pruža pogled na centar grada. Tijekom večeri i noći zagarantirano je opuštanje na ležaljkama terase ili ples uz impresivnu line-up glazbu koju pušta neki od međunarodno poznatog DJ-a.

Gdje odsjesti u Bankoku

bangkok-odsjesti
Bangkok je dom velikim broju ekskluzivnih mjesta za boravak. Iz vrlo dugog popisa predlažemo Siam, hotel koji raspolaže sa savršeno uređenih 38 prostranih apartmana od čega je 11 privatnih vila s bazenom. Svaki apartman je opremljen najluksuznijim sadržajima i imaju jedinstven dizajn, nadahnut iz tajlandskom kulturom kroz stoljeća.

Prostor i dalje daje osjećaj suvremenog, praktičnog i udobnog, ali omogućava puni doživljaj tradicionalne tajlandske kulture. Hotel nudi u svojim prostorijama i gledanje Tajlandskog boksa koji je fantazija doživljava iz prve ruke ove borilačke vještine.

Zdravlje i ljepota

bangkok-spa
Prihvaćanje mitskog koncepta “pete razine neba” sasvim je opravdan u Sawan spau koji nudi gostima regeneraciju duha i tijela dok se povlače iz stresa gradskog života.

Tretmani su usredotočeni i drže se načela čistoće, energije, sklada i tajlandske filozofije. Centar je smješten u spektakularnim Grand Hyatt Erawan Bangkok hotelu koji se nalazi u samom srcu grada. Osim opsežne spa zone i izbora tretmana ovdje se može uživati i u poznatoj Jo Malone manikuri.

Gdje jesti u Bankoku

bangkok-hrana
Uz niz renomiranih restorana u kojima se služe neke od najboljih, najsvježijih sastojaka teško je odabrati najomiljeniji. Za nezaboravne, autentične okuse i nadahnjujuće lijep pogled, predlažemo posjetu “Yamazato” restoranu.

Nalazi se nalazi na vrhu “Okura Prestige” hotela i nudi japansku kuhinju te je nagrađivan prestižnim svjetskim nagradama. Njihov À la carte jelovnik temelji se na stoljetnom tradicionalnom načinu pripreme.

Izvanredan sushi bar opskrbljen je uvijek sa svježim plodovima mora iz Tsukijija a isprobavanje jela sa jelovnika omogućuje da se doživi pravi dodir s tradicionalnom japanskom gastronomijom bez da se posjeti Zemlja izlazećeg Sunca.

OVDJE saznajte zašto je tajlandska kuhinja najprihvaćenija je gastronomija svijeta

 

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.

Quintessentially

Facebook Like Button