Drage dame, ako već niste, zabilježite 14. travanj u kalendaru jer taj dan obilježavamo Svjetski dan kolača i oralnog seksa.
Na današnji dan i ove 2021. godine, imate puno pravo proslaviti svoje užitke, kako po pitanju slatkih delicija, odnosno kolača, tako naravno i vlastitih užitaka kada je seks u pitanju
U čast Svjetskog dana kolača i oralnog seksa Nastasie Lyard, sudionice francuskog natjecanja Top chef 2020, donosimo savršeni slatki dodatak danu!
OVDJE saznajte kada se slavi i kako je nastao slavni cheesecake
Ovaj kolač ima sve što možete poželjeti u jednom kolaču. Kao što chef Lyard kaže, ‘’Zbog bogatog, slojevitog okusa i prstohvata šećera, nećete se moći oduprijeti ovom kolaču čija strastvena sredina savršeno upotpunjuje proslavu ovog dana. Prepustite se užitku i pripremite pregaču!’’
Strastveni čokoladni kolačići s punjenjem od marakuje i kremom od maslaca
Namirinice za šest kolačića:
Kolačići
100g tamne čokolade
75g šećera
75g maslaca
100g jaja
25g brašna
STRASTVENO” SRCE
200g pirea od marakuje
4g ksantan gume
NAMIRNICE ZA KREMU
200g maslaca
200g šećera za glazuru
Tri komadića marakuje
Izrada recepta:
Pomiješajte pire od marakuje i ksantan gumu dok ne dobijete gustu smjesu. Smjesu ulijte u kalup za led kako biste ju oblikovali u kocke u zamrzivaču. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Otopite maslac i čokoladu u dvostrukom loncu. Blanširajte šećer i jaja. Pomiješajte dobivene smjese, te dodajte brašno. Napunite kalupe za kolače smjesom, a u sredinu svakog kolačića ubacite zamrznuto ‘’strastveno’’srce. Pecite 9 minuta na 180 stupnjeva. Ostavite da se ohladi u hladnjaku.
Izmiksajte maslac i šećer za glazuru dodajući pulpu marakuje dok smjesa ne postane kremasta. Kremu stavite u slastičarsku vrećicu i s njom ukrasite kolačiće. Na kremu od maslaca dodajte pulpu marakuje.
Uz dopuštenje : LELO
(*photo of chef Nastasia – Photo Crédit : @studio_l.a._brussels and @julien _thonar