Bonsoy kanten s Matcha preljevom

Desert kojem malo tko može odoljeti zove se Bonsoy kanten s Matcha preljevom. Vrlo ukusna poslastica dolazi nam iz dalekog Japana i zasigurno ćete uživati u savršeno skladnim okusima istoka.

Sastojci za mousse:
2 šalice Bonsoy sojinog napitka
1 šalica vode
1 jušna žlica kanten pahuljica (agar-agar pahuljice)
2,5 jušne žlice javorovog sirupa
1 jušna žlica kuzua + 1 jušna žlica vode
goji bobice za dekoraciju

Sastojci za matcha preljev:
1 čajna žličica matcha praha
1 jušna žlica vruće vode
1 jušna žlica kokosovog šećera

Postupak:
Napravite Matcha preljev tako što ćete pomiješati sastojke. Stavite vodu u srednje veliku posudu za umake i dodajte kanten pahuljice. Ostavite da se namaču 10 minuta. Zakuhajte na umjereno jakoj vatri povremeno miješajući. Smanjite plamen i lagano kuhajte 10 minuta dok se pahuljice potpuno ne otope.
Pomiješajte sojino mlijeko i javorov sirup i dolijevajte u otopljene pahuljice, malo po malo. Nastavite miješati dok se sve dobro ne izmiješa na laganoj vatri, tik dok ne zakuha. Dodajte kuzu izmiješan s vodom i kuhajte nekoliko minuta dobro miješajući pa maknite s plamena.
Prelijte mješavinu u posude/čaše za serviranje kroz cjediljku. Kad se ohladi, dodatno hladite u frižideru 1-2 sata. Servirajte s matcha preljevom i goji bobicama.