Domaće buhtle prema receptu chefa Saše Polojca

Ove domaće mirisne buhtle pripremite prema jednostavnom receptu chefa Saše Polojca, koji je majstor za tradicionalne poslastice.

A OVDJE pogledajte još jedan sjajan recept za buhtle i odlučite koji vam se više sviđa ili pripremite obadva :)
Slasne buhtlice s kardamomom sjajan recept koji nam dolazi iz Švedske

Sastojci za buhtle

20 g kvasca
2 jaja
100 g margarina
4 g soli
50 g šećera
1,5 dcl mlijeka
0,5 dcl vode
500 g glatkog brašna
Maslac u spreju ili malo masnoće za premazati posudu

Priprema recepta za buhtle

Kvasac, pola šećera, mlako mlijeko i vodu ostaviti na sobnoj temperaturi dok kvasac ne proradi.
Brašno, sol i ostatak šećera izmiješati te dodati jedno jaje i maslac koji se opustio.
Dodati tekućinu s kvascem i sve dobro izmiješati dok ne dobijemo kompaktno tijesto te ostaviti da odstoji 20-tak minuta.

Tijesto razvaljati na tanko te izrezati na kocke širine oko 8-10 cm te u sredinu staviti nadjev.
Zamotati i složiti u pliticu te pustiti da se dignu još 15-tak minuta.
Peći na 180 °C oko 20 minuta.

Savjeti

> Mlijeko za kvasac neka bude mlako, a ne vruće i u njega obavezno stavite šećer da potakne rad kvasca.
> Tijesto mora biti kompaktno, ali ne pretvrdo.
> Punjenje je samo igra, od marmelade do čokoladnog namaza, oraha, sira, itd.
> Kada zamatate buhtle uvijek primajte suprotne rubove da se spoje i nagužvani dio stavite ispod kako vam punjenje ne bi iscurilo van.
> Pliticu na kojoj pečete možete premazati uljem ili maslacem, najbolje sprej s obzirom na to da u konačnici ispadne daleko jeftinije, a ujedno je puno brže i elegantnije.
Facebook Like Button