
Ako tražite jednostavan i ukusan, malo drugačiji, recept za domaći kruh, ova focaccia s cherry rajčicama i ružmarinom je savršen izbor koji će unijeti dašak Italije u vašu kuhinju.
Priprema je jednostavna, a rezultat je aromatičan kruh s hrskavom koricom i sočnim rajčicama. Bilo da je poslužite kao prilog uz glavno jelo ili kao deliciju uz neko fino vino ili pivo, sigurno će oduševiti sve koji ga probaju.
Uživajte uz ovaj recept u tradicionalnoj talijanskoj poslastici!
Sastojci za recept
500 g brašna
1 žličica soli
4 žlice maslinovog ulja
250 ml mineralne gazirane vode
7 g suhog kvasca ili 21 g svježeg kvasca
Za posuti na kruh
4-6 žlica maslinovog ulja
Krupna sol
1 grančica ružmarina
10 do 15 malih cherry rajčica
Priprema recepta
U mineralnoj vodi razmutiti kvasac i pustiti da se digne. Brašno pomiješati sa suhim sastojcima, dodati kvasac i zamijesiti tijesto.
Premazati maslinovim uljem, pokriti i pustiti da se digne. Tijesto oblikovati rukama i valjkom na pliticu prekrivenu papirom za pečenje. Složiti rajčice, prekriti folijom i pustiti da se tijesto opet digne.
Tijesto stiskati prstima i posuti maslinovim uljem te ružmarinom, pustiti da odmori još 10 minuta. Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva i peći oko 20-30 minuta. Prekriti vlažnom krpom i pustiti da odstoji prije jela 15-tak minuta.
Focaccia s cherry rajčicama i ružmarinom je idealan izbor za sve ljubitelje mirisnih talijanskih delicija. Njezina jednostavna priprema i bogat okus čine je savršenim dodatkom svakoj trpezi. Isprobajte ovaj recept i uživajte u mirisu i okusu svježe pečene focaccie, koja će sigurno postati omiljeni dio vašeg kulinarskog repertoara.
Kulinarsku radionicu uz domaći recept za focaccia omogućio Miele
