Meksička tortilja

Tko bi mogao odoljeti ukusnoj meksičkoj tortilji. Jednostavno je za napraviti ovaj recept, probajte i iznenadite svoje nepce savršenim okusima dalekog Meksika.

Sastojci za recept
6 krumpira (oko 1 kg)
6 jaja
glavica luka
crvena paprika
50 g zvijezda graška
3 režnja češnjaka
sol i papar
Zvijezda ulje

Prilog
Zvijezda krastavci
Zvijezda zelene masline
Zvijezda feferoni
Zvijezda ajvar
sir
rajčica

Priprema
Oguliti krumpir i luk. Krumpir narezati na kolute, a luk sitno isjeckati. Pomiješati krumpir i luk pa ih pržiti 10 minuta na srednje jakoj vatri u dubljem ulju, uz povremeno miješanje, laganim pokretima da se krumpir ne zgnječi. Nakon toga ocijediti krumpir i luk izdvajanjem suvišne masnoće.

U zdjeli umutiti jaja začinjena sa soli i paprom. Dodati sitno sjeckani češnjak, grašak i papriku izrezanu na kockice. Sve dobro promiješati. Kalup za pečenje obložiti papirom za pečenje, po njemu rasporediti krumpir i luk, pa ih preliti smjesom od jaja. Sve lagano promiješati i peći 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 190°C.

Meksičku tortilju poslužite uz meksičke tapase kao što su krastavci, feferoni, masline, pršut po želji.

Recept omogućila Zvijezda