Meksička tortilja s povrćem uz jednostavan recept

Tko bi mogao odoljeti ukusnim meksičkim tortiljama?
Ovaj recept za sočne tortilje jednostavno je za napraviti zato probajte i iznenadite svoje nepce savršenim okusima dalekog Meksika.

Sastojci za tortilje
6 krumpira (oko 1 kg)
6 jaja
glavica luka
crvena paprika
50 g graška
3 režnja češnjaka
sol i papar
ulje

Prilog
krastavci
zelene masline
feferoni
ajvar
sir
rajčica

Priprema recepta
Oguliti krumpir i luk. Krumpir narezati na kolute, a luk sitno isjeckati. Pomiješati krumpir i luk pa ih pržiti 10 minuta na srednje jakoj vatri u dubljem ulju, uz povremeno miješanje, laganim pokretima da se krumpir ne zgnječi. Nakon toga ocijediti krumpir i luk izdvajanjem suvišne masnoće.

U zdjeli umutiti jaja začinjena sa soli i paprom. Dodati sitno sjeckani češnjak, grašak i papriku izrezanu na kockice. Sve dobro promiješati. Kalup za pečenje obložiti papirom za pečenje, po njemu rasporediti krumpir i luk, pa ih preliti smjesom od jaja. Sve lagano promiješati i peći 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 190°C.

Meksičku tortilju poslužite uz meksičke tapase kao što su krastavci, feferoni, masline, pršut po želji.
OVDJE pogledajte izvrstan recept za meksički umak za tortilje Guacamole

Recept omogućila Zvijezda

Facebook Like Button