Omega 3 – male promjene za velike  zdravstvene rezultate

U prehranu uvrstite esencijalne omega 3 masne kiseline, a umjesto da uskočite u tramvaj, prošećite s posla kući.

Aktivan život može učiniti mnogo za naš organizam, ali pravilna i uravnotežena prehrana uz unošenje ALA omega 3 masnih kiselina doprinijet će održavanju normalne količine kolesterola u krvi, što bi svakome od nas trebao biti cilj.

Bolesti srca i krvožilnog sustava, naime, jedan su od vodećih uzroka smrti modernog doba, čemu pridonosi i užurbani ritam života koji nam otežava da pronađemo dovoljno vremena da učinimo nešto dobro za svoje zdravlje svaki dan.

OVDJE saznajte više o tome Koja nas ulja uljepšavaju ali i liječe
Tri stvari na koje treba paziti pri kupnji maslinova ulja

Dobra je vijest da već i male promjene mogu donijeti velike rezultate.

1. U prehranu uvrstite omega 3 masne kiseline

Za zdravo srce i krvne žile važne su esencijalne omega 3 masne kiseline koje naš organizam ne može sintetizirati već ih je potrebno unositi hranom.

Omega 3 masne kiseline nužni su nutrijent koji povoljno djeluje na zdravlje srca i doprinosi održavanju normalne razine kolesterola u krvi, a najzastupljenije su u namirnicama životinjskog porijekla, no esencijalna ALA omega 3 masna kiselina dolazi iz srca bilja.

2. Prošećite stanicu ili dvije

Ako zbog obaveza često preskačete trening ili vam natiskani raspored uopće ne dopušta da u njega uvrstite barem pola sata tjelesne aktivnosti dnevno, budite kreativni – ukradite trenutak mijenjajući navike.
Putujete s posla javnim gradskim prijevozom?

OVDJE pogledajte Pet razloga zašto ćete zavoljeti vožnju biciklom

Izađite barem dvije stanice ranije i prošećite. Hodanje je jedan od najučinkovitijih oblika tjelovježbe, a osim zdravstvenog benefita, popravit će vam i raspoloženje.

Instalirajte aplikaciju za brojanje koraka koja će vas dodatno motivirati da pauzu za ručak obogatite hodanjem ili vas potaknuti da kavu s prijateljicom odradite „s nogu“.

3. Opustite se

Ubrzan životni tempo u modernim vremenima prav je okidač stresu koji može rezultirati povećanim kolesterolom pa time dovesti i do većeg rizika oboljenja od kardiovaskularnih bolesti. Zato je bitno stresu doskočiti trenucima mira i opuštanja. Bez obzira bila to topla kupka, maratonsko gledanje omiljene serije ili opuštanje uz napeto štivo, bitno je samo da svakodnevno pronađete trenutak za sebe.

Facebook Like Button