Otvorite online slavonsku kuharicu i pripremite najdraže domaće delicije

Šape, vanilin kiflice, krancli, breskvice, mađarice, medene i bijele pite, mekani medenjaci, prutići od oraha i još niz tradicionalnih božićnih jela, a sve ukusno i fino, po receptima iz starih bilježnica naslijeđenih od majki i baka….

Sape s orasima

Božić nije otkazan, proslavite ga uz ukusna jela Podravine i Slavonije

recept za Prgice

Za najljepši blagdanski stol potražite inspiraciju u jelima Virovitičko-podravske županije

Tamo žive istinski gurmani, sjajni domaćini, vrhunski majstori kuhinje koji će s vama rado podijeliti recepte

U tradicionalnim varijantama od domaćih oraha ili u modernijim varijantama od lješnjaka, kremastiji za prste polizat, čokoladni kojima ne mogu odoljeti ni djeca ni odrasli, u obliku pralina koje se tope u ustima, svih veličina i oblika…

Online kuharicu otvorite OVDJE

U Podravini i Slavoniji Božić miriše po kolačima

Svaka slastica priprema se s puno ljubavi i strpljenja, tu se rađaju pravi majstori slastičarstva koji u adventsko vrijeme ispeku na stotine kilograma kolača kao od šale.
Najpoznatije su među njima brončana i srebrna olimpijka slastičarstva Sandra Jadek i glasovita pastry chefica Gorana Kočiš.

Zafrigana ajnprn  juha

Podravina i Slavonija neiscrpan su izvor inspiracije i za nešto konkretnija jela

Sablja grofa Jankovića, podravski zeleni mlinci, savršeni kruh od koprive, prgice, granatir, zafrigana juha, bijeli žganci, dizanice…, sjajno će izgledati na vašem blagdanskom stolu.

Zeleni mlinci od koprive

Ni recepti nisu problem. Pronaći ćete ih u online kuharici Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom, koju je osmislila poznata influencerica i blogerica, inače Virovitičanka Domaćica Sanja.

Kuglof od bundeve

Kako stvari stoje, ovih blagdana nema putovanja, u omiljene restorane trenutno ne možete, ali zbog toga Božić nije otkazan. Proslavite ga uz vrhunska jela i slastice iz ovog kraja, otputujte u mašti, a kada sve ovo prođe, u Virovitičko-podravskoj županiji željno vas čekaju ugostiti.

Pogacice sa sirom

Fotografije: Sanja Mijac i Matija Turkalj
Uz dopuštenje: Lolipop agencija

Facebook Like Button