Šparoge u tijestu: zdrav i ukusan obrok idealan za proljetne izlete u prirodu

Gastro blogerica Ana Ivančić donosi recept sa šparogama kojim možete ovu proljetnu namirnicu, bogatu hranjivim tvarima i vitaminima, iskoristiti na drugačiji i nov način.

sparoge-u-tijestu-1

Bez obzira berete li divlje šparoge ili kupujete uzgojene šparoge u trgovini i na tržnici, ovo sezonsko povrće bogato vitaminima i korisnim nutritivnim vrijednostima izvrstan je izbor za zdrave i ukusne obroke.

OVDJE saznajte više o šparogama: čuvaju vid i zdravlje kostiju

Šparoge se najčešće se kombiniraju s jajima ili sirom, a gastro blogerica Ana Ivančić donosi recept s kojim ćete šparoge moći iskoristiti na nešto drugačiji način.

Šparoge u tijestu odlične su kao zalogaj između obroka ili za doručak, a dolaskom ljepšeg vremena idealno su jelo koje možete ponijeti na piknik u prirodi.

Ako već planirate sljedeći piknik u prirodi ili izlet, evo kako pripremiti ovo brzo, jednostavno i ukusno jelo sa slasnim šparogama.

Sve što vam je potrebno za recept

- šparoge
- 400 g bijelog brašna
- 50 ml maslinovog ulja
- 240 ml mlijeka
- kvasac (Ana koristi domaći sourdough kvasac, ali možete upotrijebiti kvasac koji i inače koristite)
- žličica soli
- žličica šećera
- pršut
- ribana mozzarella
- žumanjak i žličica mlijeka za premaz
- sezam za posipanje (po želji)

sparoge-u-tijestu-2

Priprema recepta

Prije pripreme, šparoge dobro operite i odstranite drvenasti dio stabljike.
Nakon toga, možete započeti s pripremom tijesta za kiflice u kuhinjskom uređaju za miješanje tijesta u kojem pomiješajte brašno, maslinovo ulje, mlijeko, kvasac, sol i šećer.

Kad je tijesto gotovo, stavite ga na pobrašnjenu podlogu i poklopite da odstoji 30 min.
Nakon 30 min, tijesto razvaljajte i izrežite na kvadrate. Na svaki kvadrat stavite količinu pršuta po želji, naribane mozzarelle te 3-4 šparoge, krajeve tijesta preklopite tako da dobijete oblik romba.

Premažite rombove tijesta s razmućenim žumanjkom te pospite sezamom ili nekim drugim omiljenim posipom.
Šparoge u tijestu pecite 20-25 min na 220 °C sve dok tijesto ne dobije lijepu zlatnu nijansu.
I to je to!

Uz dopuštenje: Komunikacijski laboratorij (sve fotografije)i Kenwood Titanium Chef Baker

Facebook Like Button