
Donosimo vam recept za idealno i ukusno predjelo koje ćete moći s ponosom servirati svojim gostima i ukućanima – tortica sa Brie sirom, jabukama i orasima.
Da su francuzi vješti u kuhinji to se zna odavno, kao što i njihova predjela obožavaju mnogi svjetski gurmani, a kad još dobijete recept za neki njihov specijalitet onda se zaista možemo s guštom uhvatiti posla u kuhinji i servirati jelo kao pravo francuski chef.
Ovu torticu s Brie sirom, jabukama i orasima vjerujte obožavat ćete kušati na svom tanjuru, a sigurni smo da će vas pohvaliti i svi oni koji isprobaju ovo predjelo na vašoj trpezi.
OVDJE pronađite još jedan francuski specijalitet čiji ćete recept zasigurno spravljati mnogo puta nakon što ga jednom kušate
Pileća pašteta s orasima i smokvama
Sastojci za recept
4 kom kora za savijače
10g brie sira
2 jabuke granny smith
3g očišćenih oraha
5g maslaca
timijan, sok limuna, sol, papar, sjemenke šipka
Priprema recepta
Jabuku očistimo od kore, narežemo na manje kockice te stavimo u hladnu vodu sa par kapi soka od limuna. Brie sir narežemo također na kockice, tijesto za savijače narežemo na kvadrate 10*10 cm, otopimo maslac te kistom premažemo keramički kalup (muffin pleh) te slažemo po 4 kore isto premazane maslacem jednu na drugu, punimo kore sa sirom, jabukama, orasima te dodamo sol, papar i listiće timijana.
Zatvorimo tortice, podvežemo. Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici 160 C / 15-18 min. Serviramo i ukrasimo sa sjemenkama nara.
Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)
