Zeleni temeljac

Zeleni temeljac spremljen u ljetnim danima odgovara uz svako pripremeljeno jelo i unosi dašak šarenila i topline.

Sastojci
1 kg paprike
1/2 kg celera
1 kg mrkve
1/4 kg korabe
1/2 kg peršina
3 kg rajčice
1/2 kg soli

Priprema
Sve sastojke, očistite i izrežite na komade. Sameljite dva puta na stroju za mljevene mesa. Samljevenu smjesu stavite u posudu i dodajte sol. Na laganoj vatri mješajte oko 1/2 sata dok masa ne postane jednolična i gusta. Vruću masu sipajte u manje staklenke. Budite oprezni i pazite na mjehure zraka u staklenici. Po vrhu pokapajte uljem i zatvorite celofanom.

Ovakav pripremljeni zeleni temljac možete dodati kao začin u juhu i svako pečenje.

Autor: Wish.hr
Fotografije: Kelley Boone

Facebook Like Button