Ukusne McVities Digestive kekse od sada možete pripremiti i sami! Provjerite ovaj jednostavan recept i bacite se na pripremu!
OVDJE otkrijte još dva izvrsna domaća recepta za kekse
Zaboravljeni keks Veprinečki Bettini ponovno mogu mirisati vašim domom
Vinski kolutići – sočni keksi iz kuhinje O slanom & slatkom Sandre Rončević
Sastojci za recept
100 g zobenog brašna*
130 g raženog brašna
mrvica soli
1/2 praška za pecivo
3 žlice meda
100 ml suncokretovog ulja
1-2 žlice vode
Priprema
*Zobeno brašno jednostavno pripremite tako da zobene pahuljice sameljete u multipraktiku.
Zobenom brašnu dodajte raženo brašno, sol i prašak za pecivo pa kratko pulsirajte da se sastojci pomiješaju.
Dodajte med, ulje i vodu pa pulsirajte dok se sastojci ne povežu. Po potrebi tijesto još kratko premijesite, zamotajte u prijanjajuću foliju pa spremite u hladnjak na 15 minuta.
Tijesto razvaljajte između papira za pečenje na debljinu 1 cm i izrežite uz pomoć rezača za kekse.
Kekse slažite na lim obložen papirom za pečenje. Pecite ih otprilike 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
Izvor: Slatki svijet