Pljukanci s tartufima idealna su delicija koja će osvježiti naš svakodnevni odabir. Jesenski ručak začas može postati pravo putovanje hrvatskim regijama
Dani su tartufa pa je pravo vrijeme da u svoj dom unesete miris i okus prave istarske kuhinje!
OVDJE vam donosimo još nekoliko zanimljivosti o tartufima i jedan ukusan recepat
Zašto su tartufi najcjenjenija gastro delicija na svijetu
Rižoto s bijelim tartufom parmezanom i maslinovim uljem
Sastojci za tijesto/pljukance
250g GLATKOG BRAŠNA
150ml VRUĆE VODE
SOL
Sastojci za umak
1 GLAVICA LJUBIČASTOG LUKA
1 TARTUF
100g GRANE PADANE (NARIBANE)
1 ŽLIČICA TARTUFATE
1 ŽLICA VRHNJA ZA KUHANJE
Priprema domaćih pljukanaca
Zamjesiti tijesto te ostavite da odstoji. Odrežite komadić tijesta te ga izvaljate i oblikujte pljukanac kroz prste.
Savjet više:
Savjet gastro stručnjaka je da prvo pljukance izlupamo na maslacu i laganoj vatri kako bismo dobili njihovu kremoznost.
Priprema pljukanaca s tartufima
Na maslacu upržiti luk. Kada se luk uprži dodati malo vruće vode od prethodno skuhanog tijesta, dodati 1 žličicu tartufate te vrhnja za kuhanje, dodamo sol, papar i granu padanu. Kada se sve poveže i nastane krema dodamo tijesto. Ugasimo vatru dodamo maslac koji će sve povezati i napraviti pljukance kremastim. Tokom serviranja na vrh staviti svejže tartufe tanko narezane.
Khala je mjesto koje se u Zagrebu ove jeseni i zime mora posjetiti.
Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)