Pljukanci s tartufima prava su delicija svakog stola

Pljukanci s tartufima idealna su delicija koja će osvježiti naš svakodnevni odabir. Jesenski ručak začas može postati pravo putovanje hrvatskim regijama :)
Dani su tartufa pa je pravo vrijeme da u svoj dom unesete miris i okus prave istarske kuhinje!

OVDJE vam donosimo još nekoliko zanimljivosti o tartufima i jedan ukusan recepat

Zašto su tartufi najcjenjenija gastro delicija na svijetu
Rižoto s bijelim tartufom parmezanom i maslinovim uljem

Sastojci za tijesto/pljukance

250g GLATKOG BRAŠNA
150ml VRUĆE VODE
SOL

Sastojci za umak

1 GLAVICA LJUBIČASTOG LUKA
1 TARTUF
100g GRANE PADANE (NARIBANE)
1 ŽLIČICA TARTUFATE
1 ŽLICA VRHNJA ZA KUHANJE

Priprema domaćih pljukanaca

Zamjesiti tijesto te ostavite da odstoji. Odrežite komadić tijesta te ga izvaljate i oblikujte pljukanac kroz prste.
Savjet više:
Savjet gastro stručnjaka je da prvo pljukance izlupamo na maslacu i laganoj vatri kako bismo dobili njihovu kremoznost.

Priprema pljukanaca s tartufima

Na maslacu upržiti luk. Kada se luk uprži dodati malo vruće vode od prethodno skuhanog tijesta, dodati 1 žličicu tartufate te vrhnja za kuhanje, dodamo sol, papar i granu padanu. Kada se sve poveže i nastane krema dodamo tijesto. Ugasimo vatru dodamo maslac koji će sve povezati i napraviti pljukance kremastim. Tokom serviranja na vrh staviti svejže tartufe tanko narezane.

Khala je mjesto koje se u Zagrebu ove jeseni i zime mora posjetiti.

Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)

Facebook Like Button