Popečci od tikvice

U ovom tjednu proljeća i u iščekivanju blagdana Uskrasa donosimo vam lagani recept koji mogu primjeniti i oni ljudi koji nisu nužno u postu već žele jesti laganiju hranu u vrijeme kada se priroda budi.

Sastojci za recept:
1 tikvica
zobene pahuljice
30 dag svježeg sira
1 jaje

Priprema recepta:
Tikvicu naribajte u zdjelu i potom ocijedite i uklonite višak tekućine. U zdjelu dodajte malo zobenih pahuljica i svježi sir. Zamutite jaje i dodajte u zdjelu. Uz navedene sastojke, u zdjelu možete dodati i komadiće sira u listićima, šunku, pancetu. Stavite ulje u tavu i zagrijte štednjak. Rukom oblikujte popečke i stavite ih u zagrijanu tavu. Pržite obje strane popečaka dok ne poprime tamniju zlaćanu boju.

Dobra tek!

Fotografija: Justin Liew

Facebook Like Button