Jedna od najpopularnijih salata današnjice, omiljen prilog grčkim jelima, ili samostalni lagani obrok svakako je osvježavajuća Grčka salata.
Grčka salata, poznata i kao Horiatiki salata, jedno je od najpopularnijih jela mediteranske kuhinje. Ova osvježavajuća kombinacija svježeg povrća, slanog feta sira i aromatičnih začina često je glavni izbor za lagani obrok ili prilog uz razna grčka jela.
Idealna za vruće ljetne dane, grčka salata nudi savršen spoj okusa i hranjivih sastojaka. Naučite kako pripremiti ovu ukusnu salatu i unijeti dašak Mediterana u svoju kuhinju.
Recept za grčku salatu
Sastojci
2 veće svježe rajčice
1 veći svježi krastavac
6 do 7 svježih crnih maslina (može i iz staklenke)
1 glavnica crvenog luka
200 grama feta sira
sol, papar, maslinovo ulje, sušeni mažuran
Priprema grček salate
Narežite rajčicu, krastavce i feta sir na kockice, a crveni luk na trakice. Pomiješajte ih, zasolite i popaprite (po želji) te začinite maslinovim uljem.
Salati dodajte otkoštene crne masline, te prstohvat mažurana. Poslužite na svježim listovima zelene salate.
Kali oreksi!