Gurmansko ljeto u Le Bistrou Esplanade

Eksplozija boja i okusa u novim autorskim jelima chefa Ane Grgić u gurmansko ljetu Le Bistroa Esplanade.

Chef Ana Grgić plasirala je novi kreativni à la carte jelovnik koji objedinjuje kolekciju inovativnih ljetnih delicija s dodirom pariškog šika!

Esplanade-Chef-Ana-Grgic-03

Živopisni Le Bistro zagrebačkog hotela Esplanade i ovog ljeta postaje nezaobilazno mjesto na gastronomskoj mapi Zagreba

Topli ljetni dani pozivaju na uživanje na šik terasi Le Bistroa Esplanade i sa sobom donose nove kulinarske kreacije nagrađivane šefice kuhinje Ane Grgić, kao i novu vinsku kartu.

Hrskava tortica s lososom, carpaccio od tikvica, gel od citrusa

Vrhunski sastojci domaćih uzgajivača, privlačni okusi u nesvakidašnjim kombinacijama i dašak francuske kuhinje dobitna su kombinacija za predstojeće ljetne dane i bijeg od svakodnevice.

Inspirirana bezbrižnim ljetnim trenucima i kreativnim kulinarskim tehnikama Ana Grgić od svježih namirnica visokih nutritivnih vrijednosti kreira zanimljiva, slasna i vizualno privlačna jela.

Krem juha od šparoga, tempura od šparoga, kvinoja

U predjela novog jelovnika Ana je tako uvrstila rillette od dimljene pastrve koji dolazi u kombinaciji s avokadom, bademima i limetom, interpretaciju moussea od guščje jetre s briošem i slatko-ljutim maslacem od jagoda i papra, carpaccio od hobotnice poslužen uz blok od rajčice i sušene masline.

Namirnice od lokalnih dobavljača koje dominiraju svojim nježnim ili snažnim okusima Ana naglašava ili nadopunjuje kontrastnim notama kako bi se svaka komponenta savršeno uklopila u precizno složene gastro kreacije.

Juneći T-bone (500 gr), pečeni kukuruz, krumpir, čili maslac

Školjke sv. Jakova pružaju neodoljiv ljetni užitak uz kremu i gel od celera, a nježni punjeni cvjetovi tikvice tope se u ustima uz okus aromatičnih tartufa.

Kremasti rižoto sa sokom od mrkve, gel od crnih maslina, burrata

Ljetni menu među predjelima za osvježenje nudi i primamljiv sladoled od kozjeg sira poslužen uz cvjetni med, jedinstvenu kremu od maslačka, jabuku i mladi špinat, a tu su i interesantne hrskave rolice s jadranskim kozicama poslužene uz jogurt, estragon i maslinovo ulje.

Rillette od dimljene pastrve, avokado s bademima i koricom limete

Ana u ovoj ljetnoj priči sjedinjuje hlap sa slatkim notama i poslužuje s aromatičnim aiolijem od naranče i pečenom cikorijom.

Hvaljeni Drniški pršut ove sezone stiže u kombinaciji sa svilenkastom teksturom feta sira i osvježavajućim mousseom od graška i mente, a zamamni goveđi carpaccio dolazi posebno do izražaja uz slatko-kiselu gorušicu i zapečeni crustin s tamnim pivom.

Macarons s kremom od limuna, umak od meda, svježe voće

Nutritivno snažan orzoto pripremljen s divljim biljem Ana spaja uz slasne pečene puževe i juhu od peršina i lardo. Inspiracija sunčanom Toskanom na jelovnik donosi lagane gnude od rikote s consommeom od limunske trave uz marmeladu od limuna.

Ljetna kolekcija okrepljujućih juha objedinjuje primamljive okuse i zdrave sastojke.

Krem juha od šparoga poslužuje se uz tempuru od šparoga i kvinoju, dok bogat okus consomméa od povrća Ana nadopunjuje mladim krumpirom i koprom.

Sladoled od kozjeg sira, cvjetni med, krema od maslačka, jabuka, mladi špinat

Nagrađivani Anin rižoto ove sezone dolazi obogaćen sokom od mrkve poslužen uz aromatični gel od crnih maslina i meku burratu.
Neodoljiva francuska hrskava tortica s lososom dolazi uz carpaccio od tikvica, a tradicionalni talijanski ravioli punjeni sušenim rajčicama naglašeni su ukusnom juhom od osvježavajućeg bosiljka i dimljenim škampom.

Pileća prsa, velouté od začinskog bilja, krema od lisičarki, kadaif

Selekciju glavnih jela otvara dimljena sabljarka s marmeladom od paprike, slanutkom i crnim kimom – jedinstvena kombinacija istovremeno nježnih i snažnih okusa.

Odgovornost prema prirodi bitan je dio Esplanadinog poslovanja, pa su na novom jelovniku Le Bistroa dva jela posvećena globalnoj inicijativi WWF-a – Fish Forward, čiji je Ana ambasador, i odgovornom ponašanju prema prirodi, kako bi se utjecalo na svijest potrošača o globalnim ekološkim i socijalnim posljedicama potrošnje proizvoda iz ribarstva.

Divlji brancin Ana ovaj put poslužuje s cvjetačom i juhom od aromatičnog šafrana uz nježni prah od lješnjaka, dok je slasni kovač poširan u kremi od domaćeg maslinovog ulja i poslužen uz komorač i pjenu od ljubičastog batata.

Punjeni cvijet tikvice s kremom od tartufa, pjena od tartufa, prah od tikvica

Mesna selekcija nudi teleći file s korom od hrena na ukusnom umaku od borovice uz parene brioš okruglice. Ana je u ljetni jelovnik uvrstila i nezaobilazne slasne obraze crne svinje s bijelom palentom i ragoutom od aromatičnih vrganja, kao i pileća prsa u baršunastom veloutéu od začinskog bilja s kremom od delikatnih lisičarki i hrskavi kadaif.

Ponudu glavnih jela zaokružuje juneći file s hrskavim pečenim kukuruzom, krumpirićima i pikantnim maslacem obogaćenim prahom čili papričica.

Selekcija bezvremenskih Le Bistro klasika i tradicionalnih zagrebačkih jela pripremanih po starim isprobanim recepturama i ovaj put dolazi u istom sastavu – tatarski biftek, tatarski od tune, bečki odrezak, slasni zapečeni štrukli Esplanade, zapečena francuska luk juha, juneći file i cezar salata s dimljenim lignjama.

Prhki kolač s karameliziranim jabukama, krema od svježeg sira i limete, karamel umak

Za sve sladokusce Ana je pripremila raznoliki izbor slasnih deserata inspiriranih ljetom koji savršeno zaokružuju ukusni obrok.

Karamelizirane nektarine u kombinaciji s osvježavajućim semifreddoom od bosiljka i mascarpone sira te pržene pinjole i svježu koricu naranče nikog neće ostaviti ravnodušnim, dok će istinske ljubitelje čokolade oduševiti lagani mousse od tamne čokolade i oraha s ušećerenim orasima, kao i topli čokoladni kolač s jagodama i kremom od vanilije i mente koji nudi pravu rapsodiju okusa.

Obrazi od crne svinje, pjena od bijele palente, ragout od vrganja

Dašak francuske kuhinje pružaju ukusni macaronsi punjeni nježnom kremom od limuna s umakom od domaćeg meda posluženi uz svježe voće, kao i prhki kolač s karameliziranim jabukama i kremom od svježeg sira i limete s ukusnim tradicionalnim karamel umakom.

Uz à la carte ponudu, u jelovniku se nalaze i jela koja su pripremljena prema strogom BOSK gluten-free standardu.
Selekcija se sastoji od hrskavog kruha i peciva, aromatične prhke tortice od brie sira, slasnih raviola sa skutom i kremom od špinata, ali i tradicionalnih Esplanade štrukli i kolača – pripravljenih s tijestom bez glutena.

Mousse od tamne čokolade i oraha, ušećereni orasi

U stalnoj ponudi Le Bistroa nalazi se i Dnevni menu – tri slijeda dnevno svježih jela po izboru chefa kuhinje, iznose svega 160 kn, a uključuju čašu kućnog vina te kavu ili čaj.

Slasni ljetni okusi ‘za van’ iz Esplanadine Gourmet kolekcije pripremljeni iz svježih pomno odabranih namirnica u Esplanadinoj slastičarnici, pakirani u dizajnerski oblikovane kutije savršen su poklon dragim osobama ili vlastita doza hedonizma uz kavu ili čaj.

Kako bi se gostima olakšao odabir jela na jelovniku restorana su posebno obilježena jela koja mogu biti gluten free, vege i halal, ovisno o alergijama i režimu prehrane.

Mousse od guščje jetre, brioš, maslac od jagoda i papra

Uz to, restoran gostima nudi superbrzi besplatni Internet, press reader hot zonu uz besplatno preuzimanje i listanje više od 4000 novina i časopisa te jedinstvene jelovnike na iPad uređajima s vjernim fotografijama jela.

Nova karta vrhunskih vina i šampanjca iz Hrvatske i svijeta dodatno će upotpuniti iskustvo objedovanja dok će ljubazno osoblje pažljivo za goste predložiti ona koja najbolje odgovaraju odabranim jelima.