Napravite domaći ajvar prema super jednostavnom receptu

Već sama pomisao na domaći ajvar izaziva želju za jelom, a sada kada su tržnice prepune svježeg povrća pravo je vrijeme da se upustite i napravite svoj domaći.
Donosimo vam jednostavan recept za pripremu ajvara, kao jednog od najomiljenijih priloga jelu.

Sastojci za recept
10 kg paprika
2,5 – 3 kg patlidžana
ljutih feferona po želji (3-5)
5 žlica soli
1 decilitar octa
2 režnja češnjaka
7 decilitara ulja

Priprema recepta

Papriku i patlidžan ispecite u pećnici te ih očistite od kožice i sjemenki. Ako je patlidžan debeo možete ga prerezati na polovice. Feferone također očistite od koštica te sve zajedno sameljite u mašini za mljevenje mesa. Smjesu stavite u lonac i dodajte ostale sastojke i protisnuti češnjak. Kuhajte, uz miješanje, oko 2 do 3 sata. Smjesu ulijte u sterilizirane staklenke i hermetički zatvorite.