Odmorite tijelo i duh od blagdanskog režima prehrane

Da bi se odmorili od blagdanske groznice, pomladili svoje tijelo, ojačali imunitet te se zaštitili od raznih bolesti, primjenite detoksikaciju organizma – metodu čišćenju tijela od toksina.

Unatoč brojnim medicinskim postignućima sve je veća sklonost bolestima poput raka, dijabetesa, gubitka kose i slično. Uzrok ovome leži u dugotrajnom nakupljanju otpadnih tvari koje je pak uzrokovano neispravnom ishranom, stresom kojeg ne znamo kako izbaciti i neispravnim disanjem.

OVDJE saznajte kako uz pravilno disanje smanjiti stres i kiselinu u tijelu

Prisutnost toksina i loših životnih navika, u našem organizmu se javlja pretjerana kiselost (acidoza) i nedostatak kisika (hipoksija) koji preopterećuju rad unutarnjih organa i predstavljaju tlo pogodno za razvoj bakterija i virusa uzrokujući tako lakše ili teže bolesti – ovisno koliko je organizam zagađen.

OVDJE upoznajte zdravi jutarnji ritual u tri jednostavna koraka

Naše tijelo ima prirodni sustav izbacivanja otpadnih tvari, ali zbog prisutnih toksina poput kemijski obrađene hrane, pesticida, farmaceutskih lijekova, kemijskih proizvoda za njegu tijela i slično, naše tijelo treba pomoć.

Zato je za rješavanje ovakvih problema idealna metoda detoksikacije. Detoksikacijom čistimo krv i stanice, potičemo mladolikost vanjskih i unutarnjih organa i prirodni mehanizam liječenja nastupa.

OVDJE upoznajte cjelovit detox u 3 koraka – očistite organizam na prirodan način

Jabučni ocat

Jabučni ocat je jedna od najboljih namirnica koja dovodi pH organizma u ravnotežu i prirodan antiseptik u kojem se krije više od 90 ljekovitih sastojaka – vitamina, minerala, enzima…

Svakodnevno, ujutro na tašte, popite 1 jušnu žlicu jabučnog octa u malo vode i održite vitalnost svog organizma.

Suncokretovo nerafinirano ulje

Mučkanje uljem je dobro provoditi ujutro natašte, tako što se jedna jušna žlica suncokretovog nerafiniranog ulja u ustima polako mućka, u trajanju od 15 – 20 minuta.

Kada ispljunute tekućinu, usta isperite vodom, te operite zube. Izvlači toksine iz cijelog tijela.

Jednodnevni post

Jednodnevni post kod kojeg se uzima voda i/ili sokovi, je dobar za održavanje dobrog zdravlja kojim ćemo odmoriti naš probavni sustav od njegovih svakodnevnih „dužnosti“ i obnoviti tijelo.

Kada postite dobro je uzimati i sok od cikle, mrkve i krastavca (u omjeru 2:3:1) ili sok od jabuke. Post je dobro primjenjivati jednom tjedno ili svaka dva tjedna.

Dobrim životnim navikama možete pružiti sebi i svom organizmu sreću i mladolikost.

Detoksikacija je nešto što si svatko treba priuštiti kako bi uvidio da niti jedna bolest ne može snaći organizam koji je snažan i zdrav. Jedite obilje vlakana (cjelovite žitarice), organski uzgojeno svježe voće i povrće, izbacite bijeli šećer, te izbjegavajte kemijski obrađenu i tretiranu hranu. Vjerujte, tijelo će vam biti zahvalno!

I ne zaboravite…
1. Pijte 2 – 2,5 litre vode dnevno (10 čaša)
2. Radite vježbe disanja i naučite pravilno i ispravno disati
3. Izlažite se barem 20-30 minuta dnevno sunčevom svjetlu
4. Oslobodite se stresa kvalitetnim odmorom i tehnikama relaksacije
5. Dovoljno se krećite kako bi poboljšali cirkulaciju i ojačali imunitet

Facebook Like Button