Zdravi jutarnji ritual u tri jednostavna koraka

Ovo su tri jednostavna zdrava savjeta za kratki ritual nakon buđenja s kojima ćete osvježeno i moćno krenuti u dan!
Često ne jedemo dovoljno kvalitetno, a s proljećem tu su još i umor, iscrpljenost ili problemi s nadraženim želucem. Najpametnija stvar koju sada za sebe možemo učiniti je uvesti kratki jutarnji ritual koji uključuje disanje i ispijanje čaše pune blagotvornog klorofila natašte!

Na taj ćemo način potaknuti nježni detoks i dati organizmu poticaj koji mu je potreban.

1. Otvorite prozor

Svako jutro otvorite prozor na 5 minuta i duboko dišite. Udahnite na nos i izdahnite polako i dugo kroz poluotvorena usta. Prozračivanje stana, ma koliko jednostavno zvučalo, često nam promakne, a važan je i neophodan dnevni ritual.

OVDJE pronađite još nekoliko sjajnih vježbica za disanje koje će dovesti kisik u svaku vašu probuđenu stanicu

Uz pravilno disanje smanjite stres i kiselinu u tijelu
Kako uskladiti disanje i vježbanje i zašto je to važno?
Disanje: savladajte tehniku disanja koja doprinosi zdravlju

dorucak zena disanje

2. Istegnite se

Napravite jednostavne vježbe istezanja, u ležećem ili stojećem položaju. Duboko dišite i osjetite kako se vaše tijelo budi. Dovoljno je pet minuta da osjetite kako se energija u vašem tijelu pokrenula. Ovaj će vam ritual na početku dana pomoći da bolje i svjesnije krenete u dan. Ponovite li ga i navečer, lakše ćete se opustiti, ljepše i dublje zaspati.

Osjećajte se lakšim i poletnijim: uđite u svoju zonu udobnosti

Image Zelena magma_zena

3. Dnevna doza klorofila

„Okupajte“ se klorofilom iznutra. Nježan detoks koji istovremeno daje obilje kvalitetnih nutrijenata dolazi nam iz Zelene magme, jednog od najpopularnijih zelenih napitaka. Ovaj prah nastao od dehidriranog soka mladog ječma djeluje kao melem za želudac i energetski booster.

Izvrstan je prirodni alkalizator i može biti dobra prevencija kod proljetnih alergija. Zbog obilja klorofila, podržat će proizvodnju crvenih krvnih zrnaca i pomoći nam da zablistamo u proljeće.

OVDJE pogledajte zašto je maca (maka) prah tako dobar za žene ali i za muškarce!

Svakako u obroke tijekom dana ubacite dvije to tri zdjelice zelenog lisnatog povrća, miso juhu te velike raskošne salate u koje osim omiljenog povrća stavite i kvinoju ili smeđu rižu, neku od kuhanih mahunarki itd.

Zelena magma_prah_napitak

Imajte fokus na tome da što više jedete cjelovite i organski uzgojene namirnice. Tako ćete se čuvati od toksina i praznih kalorija, unositi kvalitetne sastojke i biti puno efikasniji u proljetnom detoksu nego da se fokusirate na ono što treba izbaciti.

Uživajte u hrani i probajte dobro žvakati.

Uz dopuštenje: Greenandmore i Bio&Bio

Facebook Like Button