Jednostavna curry piletina s kokosovim mlijekom

Kad sam objavila fotografiju ovog jednostavnog laganog jela na svojoj Facebook i Instagram stranici dobila sam puno elektronskih poruka i komentara tako da sam obećala podijeliti recept na mojem blogu. Prošlog tjedna moj dečko se vratio s gostujuće utakmice oko 2 ujutro a ja sam upravo završavala poslove po kući i dobila sam kasno noćnu inspiraciju da napravim ovu jelo. Brzo se spravlja, nema mnogo sastojaka, a obožavam svako jelo s kokosom. Moja kuhinja je mirisala božanstveno dok sam kuhala ovo jelo.

Ovaj recept inače koristim kao osnovni, ali promijenila sam ga jer nije bio dovoljno slan a luk volim tanje narezan. Priprema traje petnaestak minuta a 45 minuta potrebno je za kuhanje. Dovoljno je za tri osobe a u mojoj kući taman za nas dvoje. :)

Prvo skuham u šalici za kavu basmati rižu u dvije šalice vode s prstohvatom soli i kap maslinovog ulja. Za ovo jelo potrebno je malo sastojaka.

Sastojci za recept
4 zabatka bez kostiju
1 šalica (236 ml) tanko narezanog luka
1 krumpir narezan na malene kockice
5 češnja češnjaka
1 limenka (400 ml) kokosovog mlijeka
2 žličice curry
1 žličica kumina
2 žličice maslaca
maslinovo ulje
sol po želji

Priprema recepta
Luk i češnjak narežite na tanke kriške. Piletinu i krumpir narežite na malene kockice. Otopite maslac u woku ili velikoj tavi i dodajte curry i kumin u prahu, miješajte na laganoj vatri. Dodajte kokosovo mlijeko i pirjajte na laganoj vatri dok ne završite sljedeće korake. Luk i češnjak popržite u posebnoj tavi, kada omekša dodajte piletinu i krumpir. Kada je piletina kuhana dodajte sol, ja također dodajem i Vegetu, te dodajte prethodno zagrijano kokosovo mlijeko i pojačajte vatru dok ne zakuha a zatim okrenite na srednju temperaturu, poklopite i kuhajte još oko 30 minuta. Provjerite krumpir i piletinu.

Servirajte preko riže i poslužite. Dobar tek!

 

Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk

Fotografija: Dinner daily