Jednostavna curry piletina s kokosovim mlijekom i basmati rižom

Kad sam objavila ovaj jednostavan recept s basmati rižom i kokosovim mlijekom, zaista laganog jela za curry piletinu na svojoj Facebook i Instagram stranici dobila sam puno elektronskih poruka i komentara tako da sam obećala podijeliti recept na Wish portalu.

Ovo se ukusno jelo brzo spravlja, nema mnogo sastojaka, a obožavam svako jelo s kokosom. Moja kuhinja je mirisala božanstveno dok sam pripremala ovaj recept s piletinom i mirisnim curryem.

Ovaj recept za curry piletinu inače koristim kao osnovni, ali promijenila sam ga jer nije bio dovoljno slan, a luk volim tanje narezan. Priprema traje petnaestak minuta, a 45 minuta potrebno je za kuhanje. Dovoljno je i za dvije osobe, ako vam iznenada dođe prijateljica :)

OVDJE vam donosimo vodič kroz vrste riže: Sve što trebate znati o riži na jednom mjestu

Prvo skuham u šalici za kavu basmati rižu u dvije šalice vode s prstohvatom soli i kap maslinovog ulja. Za ovo jelo potrebno je malo sastojaka.

OVDJE pronađite izvrstan vodič kroz vrste riže: Sve što trebate znati o riži na jednom mjestu

Sastojci za recept curry piletina

4 zabatka bez kostiju
1 šalica (236 ml) tanko narezanog luka
1 krumpir narezan na malene kockice
5 češnja češnjaka
1 limenka (400 ml) kokosovog mlijeka
2 žličice curry
1 žličica kumina
2 žličice maslaca
maslinovo ulje
sol po želji

OVDJE pronađite kako fini začin Curry možete napraviti vrlo jednostavno i sami

Priprema recepta za curry piletinu

Luk i češnjak narežite na tanke kriške. Piletinu i krumpir narežite na malene kockice. Otopite maslac u woku ili velikoj tavi i dodajte curry i kumin u prahu, miješajte na laganoj vatri.

Dodajte kokosovo mlijeko i pirjajte na laganoj vatri dok ne završite sljedeće korake. Luk i češnjak popržite u posebnoj tavi, kada omekša dodajte piletinu i krumpir.

Kada je piletina kuhana dodajte sol, ja također dodam i malo mješanih začina, te dodajte prethodno zagrijano kokosovo mlijeko i pojačajte vatru dok ne zakuha, a zatim okrenite na srednju temperaturu, poklopite i kuhajte još oko 30 minuta. Provjerite krumpir i piletinu.

Servirajte preko riže i poslužite. Dobar tek!

Volite li curry recepte OVDJE pronađite još dva koji će sjajno osvježiti vaš svakodnevni jelovnik

Curry od škampa i piletine recept koji spaja jedinstvene okuse ljeta
Indijski riblji curry prava je poslastica
Tradicionalni specijalitet Mauricijusa curry od piletine i škampa

Recept: Katarina Štimac

Facebook Like Button